La Cercavila Nocturna, l’activitat de Festa Major que més preocupa la policia

Coneguda popularment com el Xarop de Canya, es farà a la una de la matinada de dissabte a diumenge
Dijous, 22 setembre 2022 · 11:16 hores ActualitatCulturaCultura popular

Cercavila Nocturna de 2019

Actualitat
Cultura
Cultura popular

De totes les activitats que es faran per Festa Major, la Cercavila Nocturna de la matinada de dissabte a diumenge és la que més preocupa els Mossos d’Esquadra. Segons la policia catalana, es tracta d’una activitat molt difícil de gestionar, per la qual cosa demana a les persones participants que tinguin seny, que vigilin amb l’alcohol -s’hi acostumen a necessitar assistències per excès de consum- i que vagin calçades -són habituals els talls als peus provocats per vidres en persones que porten xancletes-.

La Cercavila Nocturna, coneguda popularment com el Xarop de Canya, no se celebra des d’abans de la pandèmia, un fet que, des del punt de vista policial, la fa encara més perillosa, ja que hi haurà moltes persones que hi participaran per primera vegada -la majoria gent molt jove- i altres ho faran amb moltes ganes després de l’aturada per la covid.

Segons ha explicat al magazin Planeta Prat d’elprat.ràdio el sotscap de l’àrea bàscia policial del Prat dels Mossos d’Esquadra, Eduard Martínez, “nosaltres estarem atents perquè ningú prengui mal, estarem situats a les cruïlles importants i al final del recorregut, però no podem ficar-nos dins de la festa. Que la gent gaudeixi, però amb seny”.

La Cercavila Nocturna amb Krestatum, a ritme de batucada i amb la participació de penyes, sortirà de la pl. de la Vila i seguirà per Ferran Puig, Madoz, Jaume Casanovas, Mariscal Joffre, Canal i estació de Renfe.