La Pepa Colomer, en plena transformació per passar d’escola de primària a institut escola

Durant l'estiu s'han fet obres de reforma, que ara continuen sense interferir en les activitats escolars
Dimecres, 21 setembre 2022 · 08:54 hores ActualitatEducacióSocietat

Una classe de música en una de les noves aules del centre.

Actualitat
Educació
Societat

L’Institut Escola Pepa Colomer es troba en plena transformació dels seus espais. Aquest centre, que abans era una escola de primària, s’ha d’adaptar als requeriments i necessitats d’un Institut Escola.

Aprofitant les vacances d’estiu, l’Ajuntament ha fet una primera fase d’obres de reforma i ampliació. Així, la planta baixa ha guanyat dues noves aules, amb molta llum natural, i una biblioteca, que han ocupat els antics porxos.

Amb el curs en marxa, les obres continuen, per bé que no entorpeixen l’activitat escolar, ja que es fan en dues zones del pati i separades amb tanques de la resta del centre.

Ara es treballa en la reforma integral de la cuina, que estarà acabada al desembre —de moment funciona un càtering provisional—, i en la nova escala d’emergència.

A la zona del pati on abans hi havia els horts escolars -que s’han reubicat- es construeix un nou edifici que acollirà un gimnàs, vestidors i un porxo, a la planta baixa, i dues aules més a la primera planta. Una passera connectarà aquestes dues noves aules amb l’edifici existent. Aquestes obres s’enllestiran durant les vacances de Setmana Santa.

Les quatre noves aules —les dues ja acabades i les dues que s’estan fent ara— s’han dissenyat perquè siguin polivalents, amb envans mòbils que fan possible ampliar els espais i amb revestiments acústics que permeten fer activitats diverses, com classes de música.