El Prat, escenari íntegre de “La imatge permanent”, primer llargmetratge de la cineasta Laura Ferrés

La jove directora torna a casa seva després de triomfar amb el curt “Los Desheredados”, premiat amb el Goya, el Gaudí i a la Setmana de la Crítica de Cannes
Dimarts, 20 setembre 2022 · 13:11 hores ActualitatCinemaCultura

Actualitat
Cinema
Cultura

Està enn marxa la filmació del primer llargmetratge de la pratenca Laura Ferrés a diversos punts del Prat. Es tracta de “La imatge permanent”, que s’enregistra íntegrament al municipi i que transcorre a dos espais diferents: l’Andalusia dels anys 60 i el Prat de l’actualitat.

Ferrés ha estat treballant tres anys en aquest film, que narra la història de Carmen, una directora de càsting que s’enfronta a la missió de trobar una persona “normal” per participar en una campanya política. Durant la seva recerca, coneix Antonia, una venedora ambulant, amb qui comparteix molt més del que sembla. Dos personatges principals que estan encarnats per dues actrius que debuten: Maria Luengo i Rosario Ortega.

De fet, el seu curtmetratge “Los Desheredados”, premiat amb el Goya i el Gaudí el 2018 així com la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes el 2017, també va ser rodat al Prat i comptava amb intèrprets que no es dediquen al cinema a nivell professional.

La filmació de “La imatge permanent” durarà fins fins a mitjans d’octubre i s’espera que la pel·lícula s’estreni en algun moment de 2023.

Entrevista radiofònica a Laura Ferrés:

A través de l’enlaçç situat més a baix podeu escoltar la cineasta pratenca, Laura Ferrés, i la responsable de la Prat Film Office, que ha col·laborat i col·labora de forma activa en la pel·lícula, Helena Torrent. L’entrevista va ser enregistrada dilluns passat, coincidint amb l’inici del rodatge.