L’Institut Salvador Dalí porta gairebé un any amb plaques solars però sense connexió

Divendres, 16 setembre 2022 · 13:12 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Actualitat
Economia
Infraestructures

L’Institut Salvador Dalí de la nostra ciutat ha denunciat en un piulet a Twitter que “la crisi energètica ens recorda que el nostre institut té instal·lades aquestes plaques fotovoltaiques des del mes de novembre i que encara no en podem obtenir cap profit perquè no estan connectades. Ens van assegurar que els tràmits durarien 2 mesos i ja fa en 11 que esperem”.

La situació és especialment greu en un context d’alts preus de l’electricitat, un concepte que suposa una despesa que molts instituts amb prou feines poden assumir.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels instituts correspon a la Generalitat, que és l’administració titular dels edificis. En canvi, a les escoles d’infantil i primària i escoles bressol, l’administració titular és l’Ajuntament.

A banda d’altres edificis municipals com centres cívics i oficines, l’Ajuntament del Prat ha instal·lat recentement plaques solars fotovoltaiques a les cobertes de les escoles Charles Darwin, Sant Jaume, Josep Tarradellas, Jaume Balmes, Bernat Metge, Parc, Ramon Llull, Joan Maragall, Institut Escola del Prat, i escola bressol La Blaveta. Aquestes instal·lacions, que s’aniran estenent a tots els edificis municipals, es van connectant paulatinament a la xarxa a mida que estan finalitzades i reben el vist-i-plau de la companyia elèctrica Endesa.