Els trens de la R2Nord finalitzaran el seu recorregut a l’Estació de França durant tres mesos

La R1 i la R11 també es veuran afectades per les obres a l'estació de la Sagrera, a Barcelona
Dimarts, 13 setembre 2022 · 16:35 hores General

General

A partir de dissabte i fins al 10 de desembre hi haurà restriccions a tres línies de Rodalies a causa de les obres de l’estació de la Sagrera,  a Barcelona. Entre elles la R2Nord, amb parada al Prat i que finalitzarà el seu recorregut en sentit nord a l’Estació de França durant tot aquest període. En sentit contrari, l’estació d’inici i final serà Montcada i Reixac en la fase inicial i final de les obres -això serà, d’una banda, el cap de setmana del 17 i 18 de setembre i de l’altra, entre el 3 i el 10 de desembre. Ara bé, durant el gran gruix de les feines, entre el 19 de setembre i el 2 de desembre els combois s’aturaran a Sant Andreu.

Aquesta afectació també es produirà a la línia R11 que connecta Barcelona amb Girona, Figueres, Portbou i Cervera. També tindrà el seu origen i final a Montcada i Reixac o Sant Andreu en funció de les dates esmentades.

I encara una tercera línia afectada és la R1. En aquest cas les restriccions seran puntuals en tres caps de setmana: del 17 al 19 de setembre, del 29 al 30 d’octubre, i del 12 al 13 de novembre. Durant aquestes dates, tots els trens començaran i finalitzaran el seu recorregut a Badalona, on es podrà continuar el trajecte en metro.

Hi haurà bus llançadora i metro sense cost addiccional

Durant l’afectació hi haurà bus llançadora entre les estacions de Sagrera i Montcada o Sant Andreu respectivament en funció de cada fase de les obres. Així mateix, es podrà fer servir el metro en aquelles estacions que tinguin també servei de Rodalies amb l’abonament gratuït que es va posar en marxa el passat 1 de setembre.

Les línies afectades transporten habitualment sumen un 19% del passatge total de la xarxa en un dia laborable. Les feines que es duran a terme durant tres mesos serviran per col·locar el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona-Granollers-Girona a La Sagrera i la posada en marxa de la nova estació de Sant Andreu Comtal que ha d’estar a punt per l’11 de desembre.