L’AE Prat colpeja a Alzira i s’endú la primera victòria del curs

Un AE Prat inspirat en les transicions suma els 3 primers punts de l'any en vèncer (1-2) a Alzira amb dos gols de Pau Salvans.
Dilluns, 12 setembre 2022 · 12:44 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

Alzira 1 – Prat 2: Marenyà, 58′ / Salvans, 4′; Salvans, 60′

Alzira: Adrián Fernández; Cortijo, Solbes (Abraham, 68′), Javi Soler, Káiser, Javi Serra (Pitu, 60′); Lado (Selfa, 46′), Marenyà; Zarzo, Álvaro Gómez (Ramón López, 60′), Iago Beceiro (Pulpón, 79′)
Prat: Craviotto; Valentín, Martos, Héctor Rodríguez, Yaya; Uri (Dani Molina, 79′), Padilla (Adri Díaz, 65′), Àlex Pla; Bakary (Jordan, 65′), Salvans (Coro, 71′), Albert Martí (Ufano, 71)

Àrbitre: Sáiz Villares (Col·legi Balear). Va mostrar tarjeta groga a Marenyà, Ramón López i Iago Beceiro per part local i a Uri, Salvans i Héctor Rodríguez pels visitants
Luis Suñer Picó, 600 espectadors

Primer desplaçament, primer partit a Alzira en tota la història i primer triomf de la temporada. En un partit de primeres vegades, el Prat va mostrar la seva millor versió contragolpejadora per endur-se 3 punts vitals i fonamentar l’arrencada de temporada. La manca d’encert i fortuna de la darrera setmana al Sagnier va contrastar amb la precisió i verí pratenc, que va poder sentenciar el partit en més d’una ocasió però que ho va haver de patir fins al minut 97.

Als 3 minuts de partit, el Prat va avançar-se al marcador en una jugada per emmarcar. Després de recuperar una pilota en àrea pròpia, Albert Martí (actuació molt rellevant tot i no marcar) va rebre la pilota a la divisòria. El punta va intentar posar la directa i plantar-se en el u contra u davant el porter. No va aconseguir el seu primer objectiu, però va ser capaç d’avançar fins la frontal, aguantar la pilota i esperar l’arribada d’homes de segona fila. L’ex escapulat va connectar amb Àlex Pla, qui li va tornar ja dins l`àrea, i Martí va engaltar una potent centrada per la remata dade Pau Salvans. Primera ocasió, primer gol. El de Gualba trencava així una ratxa de 8 partits de lliga on només Guillem Naranjo havia anotat per als del Delta.

L’Alzira va tenir problemes per pair un escenari desfavorable, i el Prat es va trobar còmode enviant a l’espai als seus 3 atacants contra els 3 centrals blaugranes. A la primera meitat, amb una presència de les àrees impròpia a la categoria, no van ser tantes les ocasions clares pratenques com les situacions d’atacs amb igualtat numèrica on els de Dólera feien tremolar els alès d’un públic incòmode amb allò que estava veient. A partir del 20, però, l’Alzira va ser capaç de transformar la possessió estèril en xuts des de la frontal i combinacions per bandes, especialment, l’esquerra. Les sortides de Craviotto i l’activitat d’una defensa amb la lliçó apresa van mantenir el resultat sota control.

L’Alzira va moure fitxa al descans, i l’entrada de Selfa i l’assumpció de responsabilitats de Marenyà van dinamitzar la sala de màquines dels valencians. Als pocs minuts, Javi Zarzo la va tenir en un llançament ajustat des de la frontal que Craviotto va refusar magistralment. Amb el Luis Suñer apretant, es van veure els millors moments dels de Fran Alcoy. Al 58 i en una falta lateral mal refusada, Marenyà va caçar el refús dins l’àrea per afusellar i colocar l’empat. Altres Prats haurien quedat en shock, i aquest va reaccionar a l’instant: a la jugada de la reanudació Àlex Pla va rematar a boca de canó i Adrián Fernández va treure una mà extraordinària. I altre cop res de lamentar-se: en la següent jugada, un malentès entre porter i central de l’Alzira va ser aprofitada per Salvans, murri com ell sol, que va tocar la pilota amb la puntera per endur-se-la, i sense temps per aixecar el cap, aprofitar l’exigu angle per tornar a avançar els pratencs.

La reacció visitant va obligar un altre cop l’Alzira a agafar les regnes del partit. Amb els canvis i l’empenta pròpia de la necessitat va apropar-se a les immediacions de l’àrea del Prat. Zarzo ho va intentar un i un altre cop, però només en una ocasió va poder posar a prova Craviotto, que va refusar un xut ras al pal curt. El Prat, amb més espai que mai per córrer, va poder sentenciar, especialment amb un parell de rematades franques de Coro, una d’elles salvada per un Adrián Fernández que va demostrar reflexos prodigiosos. Amb ofici, el Prat va fer que el temps passés per endur-se 3 punts que donen “tranquilitat“, tal com reconeixia Dólera després del partit.

Només una dada: cap dels 18 partits que s’han disputat fins ara al campionat s’han decidit per més d’un gol de diferència. El nivell es pot debatre, però la igualtat del Grup 3 de 2RFEF és inqüestionable. I en una lliga tan maleïda, si es repeteixen partits com aquest, el Prat s’aproparà al seu objectiu.

DECLARACIONS POST-PARTIT:


Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat:

Pau Salvans, atacant de l’AE Prat

Albert Martí, davanter de l’AE Prat