Nova medalla per la pratenca Judit Oliva

La potablava aconsegueix la segona medalla en dues setmanes, el bronze al Mundial sub18 i la plata de l'Europeu sub17
Dimarts, 6 setembre 2022 · 10:15 hores BàsquetEsports

Fotografia twitter @BaloncestoESP

Bàsquet
Esports

La pratenca Judit Oliva, jugadora de bàsquet del júnior del Barça Santfeliuenc, segueix fent història pel bàsquet pratenc i aquest cap de setmana s’ha proclamat subcampiona d’Europa de bàsquet 3×3 sub17 amb la selecció espanyola en l’Europeu celebrat aquesta darrera setmana a Atenes, Grècia.

La selecció, amb la potablava, ha perdut la final del campionat disputada aquest diumenge davant França per un ajustat 13 a 12 després d’un Europeu perfecte guanyant tots els partits davant els combinats de Polònia (6-18), Grècia (19-13), Alemanya (20-11) i Països Baixos (15-17) en les rondes de quarts de final i semifinals. Una medalla que se suma al bronze assolit fa una setmana en el Mundial 3×3 sub18 que va tenir lloc a Hongria on, amb Espanya, va derrotar a França en la final pel bronze, després de perdre les semifinals contra els Estats Units. En el seu camí cap a les semifinals van sumar victòries contra Polònia, Romania, Nova Zelanda, Alemanya i la selecció brasilera.

Oliva ha fet història pel bàsquet pratenc en convertir-se en la primera jugadora de la ciutat que participa en competicions internacionals oficials amb alguna de les seleccions espanyoles de base i que, a més, aconsegueix medalles. La pratenca afronta ara l’inici de la nova temporada en el seu darrer any de júnior al Barça Santfeliuenc després que el passat curs l’equip blaugrana fos subcampió d’Espanya en perdre la final del Campionat contra l’SPAR Gran Canària, 104 a 64. El conjunt de la pratenca aspira, de nou, a ser favorit de cara al proper Campionat d’Espanya júnior.

Judit Oliva durant l’Europeu 3×3