Foment del Treball insisteix en reobrir el debat de l’ampliació de l’Aeroport del Prat

Dimarts, 6 setembre 2022 · 17:37 hores ActualitatEconomiaTransport

Sánchez Llibre, al centre, durant la constitució de la comissió | Foto de Foment del Treball Nacional

Actualitat
Economia
Transport

Foment del Treball Nacional ha constituït una comissió per recuperar el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat aturat fa tot just un any per falta de consens i l’impacte mediambiental sobre els Espais Naturals del Delta del Llobregat.

En aquest sentit, la patronal pretén aconseguir un acord institucional que permeti desenvolupar la infraestructura: “Buscar les màximes complicitats amb totes les administracions públiques catalanes i totes les administracions públiques de la resta de l’Estat i el consens per poder assolir un pacte entre totes les forces polítiques que permetin el desenvolupament d’aquesta infraestructura vital per l’economia catalana”, ha dit durant la roda de premsa el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és presentar, en nou mesos, una nova proposta per ampliar l’aeroport, per augmentar a 70 les connexions internacionals. Alhora s’aspira recuperar la inversió en la infraestructura, de fins a 1.700 milions d’euros, que va proposar AENA.

De fet, la comissió ja va ser anunciada en ple mes d’agost quan, en declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez Llibre va fer públic que havia tingut accés a un informe tècnic que permetria ampliar la pista en 300 o 350 metres sense afectació sobre La Ricarda ni Remolar-Filipinas. Una qüestió tècnicament impossible donat que la tercera pista està encaixada entre els espais protegits inclosos a la Xarxa Natura 2000.

Espais naturals protegits a l’actual Xarxa Natura 2000 | Generalitat de Catalunya

La comissió ha quedat presidida per Lluís Moreno, president de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya. En formen part Foment del Treball, la Cambra de Comerç, el RACC, el Gremi d’Hotels de Barcelona entre d’altres.

19-S: Un any de la gran manifestació contra l’ampliació

La notícia arriba justament a punt de celebrar-se un any de la gran manifestació ciutadana per la protecció del Delta i contra l’ampliació de l’aeroport que va mobilitzar milers i milers de persones de més de 300 entitats ecologistes, socials i veïnals de tota Catalunya. Una concentració que es va donar tot i que la Ministra de Transports, Raquel Sánchez, ja havia suspès la inversió per la falta de consens.