elprat.ràdio+, el nou espai d’àudios a la carta i radiofórmula

Divendres, 2 setembre 2022 · 08:00 hores CulturaGeneral

Equip professional i representants dels programes de la ràdio pública a la recent recepció institucional amb motiu del premi a millor ràdio local de Catalunya

Cultura
General

La ràdio pública del Prat arrenca aquest dilluns, 5 de setembre, una nova temporada amb la presentació del nou espai elprat.ràdio+ com a principal novetat. A més dels habituals programes emesos al 91.6 fm, la nova secció recull un conjunt de ‘podcast’ sobre temes especialitzats que es publicaran regularment al web pel seu consum a la carta.

En concret, ‘Dones al mar’, per Laura Quinto, que explicarà noves aventures que tinguin com a eix vertebrador el lligam entre dones i mar; ‘Simple Política’, d’Adrián Caballero, un consolidat ‘podcast’ polític que ajuda a entendre millor les estratègies i declaracions polítiques en l’àmbit nacional, així com les relacions internacionals; i, per últim, els consolidats programes locals ‘D’Aquí i D’Allà’ i ‘Girem el món’, emesos un cop al mes, i que tracten temes de diversitat cultural i justícia global, respectivament.

A més, la nova secció esdevé una nova marca de radiofórmula que permetrà a l’audiència gaudir de la millor música en qualsevol moment. Dues propostes que reforcen l’oferta de continguts radiofònics de qualitat a la ciutadania, precisament, en l’any que elprat.ràdio ha estat guardonat com la millor ràdio local de Catalunya als Premis de Comunicació Local.

Una quarantena de programes en antena

elprat.ràdio inicia la que serà la seva 21ena temporada en antena amb una quarantena de programes en l’aire, entre ells, com sempre, el magazín matinal Planeta Prat, cada matí de 9 a 13 hores; El Prat Esports i les retransmissions esportives; així com els principals espais d’actualitat local i el ‘Connectats’, l’únic espai territorial coproduït per sis ràdios locals a la demarcació de Barcelona (16-18 hores).

A més, renoven un any més programes especialitzats de la graella tant musicals com de temes d’interès comunitari amb algunes novetats. ‘Música Dispersa’, de Ventura Camacho i Pep Màiques, renova el seu format i presenten ‘Perspectiva Nevsky’ en el mateix horari de divendres a les 20 hores. De la mateixa manera, el programa esportiu ‘En Joc’ coproduït per La Xarxa s’emetrà també els diumenges de 20 a 22 hores per seguir tota l’actualitat esportiva a Catalunya des d’una mirada local.

A banda d’aquests programes, es produeixen alguns canvis d’horari: ‘Mate, Tango & Folklore’ s’emetrà els dimecres a les 15 hores; ‘La Buhardilla BR’, els diumenges a les 18 hores; i ‘Mundo Imaginario’, el mateix dia, a les 22 hores.

‘femiñetas radio’, escollit com a bona pràctica per la Diputació de Barcelona

El programa de elprat.ràdio ‘Femiñetas Radio’, conduït per Flor Coll i Camila Ferrari Kaplan, ha estat seleccionat com a exemple de bona pràctica per la Diputació de Barcelona. En concret, ha estat inclòs al Banc de bones pràctiques de projectes culturals, iniciativa impulsada per l’Àrea de Cultura de l’ens provincial i que té com a objectiu situar la cultura com a element vehicular per la transformació local vers l’assoliment de l’Agenda 2030 i, per tant, el banc vetlla per fer visibles, promocionar i estimular rèpliques de projectes culturals com aquest programa que té com a eix vertebrador la perspectiva de gènere.

En el cas de la ciutat del Prat, a banda de ‘Femiñetas Radio’, completen la llista ‘El Prat Ocult’, Ràdio Hangar’ i la convocatòria de projectes artístics Unzip.

elprat.ràdio, als principals assistents de veu

Tot el contingut, un any més, es pot seguir en directe al 91.6 fm i al web elprat.ràdio, on trobareu tot el contingut a la carta; però també als principals assistents de veu com Alexa o Google Home, a través de la plataforma Radioplayer España.