Ratxes de vent de més de 66 km per hora obliguen a realitzar més d’una vintena d’intervencions

Protecció Civil manté la prealerta per possibles pluges al llarg de la tarda
Dijous, 1 setembre 2022 · 10:41 hores ActualitatSeguretat

Dinou de les intervencions han estat per caiguda d'arbres i branques a la via pública - Foto: Ajuntament del Prat

Actualitat
Seguretat

L’episodi de pluja intensa i vent d’ahir al vespre a Catalunya ha obligat a realitzar, en poc temps, més d’una vintena d’intervencions a la via pública del Prat.

La gran majoria de serveis -fins a dinou- ha estat per caigudes d’arbres i branques, que han causat danys de diferent consideració en vehicles estacionats. La resta té a veure, en concret, amb cablatge caigut, clavegueram emboçat, dues cruïlles semafòriques apagades, dos quadres d’enllumenat apagats i un despreniment de façana al carrer Barcelona, 124. D’altra banda, el servei ferroviari va quedar interromput puntualment entre El Prat i l’aeroport, servei que va recuperar la normalitat després d’una hora.

En qualsevol cas, no s’ha hagut de lamentar ferits i, segons fonts municipals, el departament de Manteniment i Serveis Urbans ja treballa des del vespre per reparar-ho tot. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que qualsevol incidència pot ser comunicada a través de l’aplicació ‘Amb tu, un Prat millor’.

Protecció Civil, en prealerta per noves pluges

Segons els registres de Protecció Civil, l’estació del Meteocat al Prat, ubicada al Parc Agrari, va registrar ratxes de vent de fins a 66,2 km/ hora a les 18:30 hores amb una precipitació registrada de 38,7 mm. A l’estació d’AEMET de l’aeroport les ratxes de vent van ser de 61 km/h i una precipitació de 13,5.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluja i vent que ha afectat Catalunya, especialment les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. El pla es manté, però, en prealerta perquè no es descarten noves precipitacions les properes hores.