El ministre de Consum defensa un nou increment del SMI per fer front a la inflació

Alberto Garzón també advoca per canvis en el model de consum alimentari en la seva visita al Prat
Dimecres, 31 agost 2022 · 13:33 hores ActualitatEconomia

Actualitat
Economia

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha defensat en la seva visita al Prat l’augment del salari mínim interprofessional proposat per la vicepresidenta segona i titular de Treball Yolanda Díaz per sobre del 60% del salari mitjà. Garzón considera que això és fonamental per tal de front a l’augment de la inflació que continua la seva escalada i s’ha situat en un 10,4% aquest mes d’agost.

La visita arriba dies després del debat al Congrés sobre el decret d’estalvi energètic si bé algunes mesures com la reducció de la temperatura a 27 graus o l’apagada dels aparadors ja estan marxa. Des de l’Ajuntament es vol estudiar possibles ajudes als comerços que estan obligats a instal·lar portes automàtiques.

De la seva banda, Garzón assenyala que al marge de les polítiques que preveu el decret cal també un canvi en el consum alimentari i l’efecte que això té en el canvi climàtic. Precisament el ministre ha visitat amb l’alcalde i la resta d’autoritats entre les quals la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, l’exposició “Menja, actua, impacta” a Fundesplai.