Compte enrere per l’inici avançat del curs escolar que arriba amb diverses novetats

Dilluns, 29 agost 2022 · 10:13 hores Educació

Educació

L’avançament del tret de sortida del curs escolar 2022-2023 -que serà el 5 de setembre a Infantil i Primària i el 7 de setembre a ESO, Batxillerat i Formació Professional- és tan sols una de les diverses novetats que es posen en marxa al setembre.

D’altres serà la posada en marxa de l’horari intensiu, és a dir, tots els centres públics i privats començaran les classes a les 9 del matí i acabaran a la 1 del migdia. A més, s’oferiran activitats de lleure gratuïtes fins les 16:30h que prèviament haurà contractat la direcció de cada escola.

Una altra de les novetats que es començarà a aplicar aquest curs és el nou currículum escolar que pretén donar un impuls a l‘ensenyament per competències i treballar d’una forma més transversal les assignatures. Els centres tindran un any de moratòria per fer aquest canvi.

Gratuïtat a P2 i novetats a la tarifació social de les escoles bressol

L’inici del curs escolar a les escoles bressol serà dijous 8 de setembre. També ho fa amb importants novetats: la gratuïtat als 2 anys establerta pel departament d’Educació de la Generalitat i canvis en la tarifació social que ja aplica l’Ajuntament del Prat des de fa anys i que ara serà per trams d’ingressos. El nou sistema té dues novetats: es redueix l’import mínim que passa de 55 a 35 euros mensuals i es calcularà de forma lineal adaptant les quotes a la situació concreta de cada família. Fins ara, totes dins d’un mateix barem abonaven la mateixa quantitat. D’aquesta forma es pretén augmentar el nombre de persones beneficiàries.

El calendari escolar comptarà amb un dia més de vacances per Nadal

El primer trimestre finalitzarà el 21 de desembre i es reprendrà el 9 de gener. Pel que fa als dies de lliure disposició, al Prat, seran el 9 de desembre després del pont de la Constitució i la Puríssima; el 20 de febrer per Carnaval; i el 2 de maig. A tot això se li sumen els festius locals per Festa Major, el 23 i el 26 de setembre i Segona Pasqua que caurà en 5 de juny.