Bronze per Judit Oliva al Mundial 3×3 sub18 de bàsquet a Hongria

La selecció espanyola, amb la pratenca a les seves files, derrota a França (16-14) en la final pel tercer lloc en un Mundial que guanyen els Estats Units davant Alemanya.
Dilluns, 29 agost 2022 · 10:21 hores BàsquetEsports

Fotografia de la FEB

Bàsquet
Esports

Judit Oliva, jugadora de bàsquet pratenca del Barça Santfeliuenc, ha aconseguit la medalla de bronze amb la Selecció Espanyola en el Campionat del Món sub18 de la modalitat 3×3 que s’ha celebrat aquesta darrera setmana a la ciutat hongaresa de Drebecen.

El combinat espanyol s’ha penjat la medalla aquest diumenge després de derrotar per 16 a 14 a França en la final pel tercer lloc, tancant, així, un campionat gairebé immaculat. Espanya va passar la primera fase del Mundial amb un ple de victòries contra Polònia i Romania per 7 a 22 i 21 a 5 respectivament, i davant Nova Zelanda (11-21) i Alemanya (14-13). En l’eliminatòria de quarts de final va derrotar a la selecció brasilera per 20 a 6 i entrava a lluitar directament per les medalles. L’única taca de tot el campionat ha estat en les semifinals i la única derrota del Mundial ha arribat davant els Estats Units, actuals campiones del món, per 13 a 21. Derrota que les va impedir lluitar pel títol mundial. La selecció nord-americana s’emportava la medalla d’or derrotant a Alemanya en la final per 21 a 11.

La 3×3 és una modalitat del bàsquet que s’ha popularitzat en els darrers anys incloent-se, fins i tot, en el programa olímpic en els darrers Jocs de Tokio. És una disciplina sorgida dels carrers dels Estats Units, l’anomenat ‘streetbasket’ i que ja té una normativa pròpia i campionats mundials i continentals oficials. El 3×3 es juga amb equips de tres jugadors a pista i fins a quatre convocats en un terreny de joc petit, de 15x11m amb una única cistella. Els partits duren 10 minuts a rellotge aturat amb possessions de 12 segons.

Judit Oliva aconsegueix una medalla històrica en la primera participació d’una jugadora del Prat en un campionat oficial amb una selecció nacional. I podria no ser la única medalla potablava, perquè Oliva ha estat, també, convocada per la selecció espanyola 3×3 sub17 pel proper Europeu que tindrà lloc del 2 al 4 de setembre a Atenes i amb qui s’enfrontarà a les seleccions de Polònia i Grècia en la fase de grups.

Judit Oliva durant el Mundial 3×3 sub18 – Fotografia de la FEB