Sofia Aguayo, present i futur del triatló pratenc

La potablava és una de les màximes exponents del triatló català i nacional.
Dimarts, 23 agost 2022 · 11:00 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Fotografia de Sofia Aguayo

Esports
General
Poliesportiu

La triatleta del Club Prat Triatló 1994, resident al Prat des de fa uns anys gràcies a la seva parella, amb 25 anys poder ha arribat una mica tard a l’elit del triatló, però el recorregut que té per davant encara és molt ampli. El seu darrer èxit, la medalla de bronze en la prova de la Copa d’Europa absoluta de Coïmbra, a Portugal, n’és un clar exemple.

Sofia Aguayo va començar tard en el món del triatló, només fa sis anys. Però no ha arribat de nou a aquest esport, la pratenca prové de l’atletisme i el waterpolo.

El 2020, el punt d’inflexió

La medalla de bronze a Coïmbra ha estat la demostració de l’evolució que està fent la pratenca en els darrers dos anys i també marca un punt d’inflexió de cara a aquest estiu que s’ha convertit en el més important dels últims anys per les competicions internacional on hi participarà. Fa dos anys, Aguayo va decidir fer un pas endavant en la seva carrera esportiva i, de ser una més de en el grup de triatletes del club, va passar a tenir una planificació d’entrenaments molt més específica. Sofia Aguayo, pràcticament viu les 24 hores del dia pel triatló amb entrenaments diaris.

Tot i l’exigència de la planificació dels entrenaments diaris, Aguayo aconsegueix compaginar la seva vida esportiva amb la social, el descans, els estudis i el treball. La triatleta és estudiant d’informàtica i treballa com a gestora de dades i té flexibilitat total en estudis i feina.

Aquest estiu està sent per la pratenca amb diverses proves internacionals com la World Cup de Pontevedra. Objectius importants amb la mirada posada en el rànquing olímpic. El somni olímpic queda llunyà, però la pratenca s’il·lusiona amb Paris 2024.

Podeu veure el reportatge sencer de elprat.tv en el següent enllaç