La dessalinitzadora del Prat, gairebé a ple rendiment per la sequera

La planta, la més important de Catalunya, està a punt d'arribar al 100 % de la seva capacitat per primera vegada des que es va posar en funcionament
Dimecres, 10 agost 2022 · 08:33 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Actualitat
Economia
Infraestructures

La planta dessalinitzadora del Prat, situada a l’esquerra de la desembocadura del riu, està a punt d’arribar al 100 % de la seva capacitat per primera vegada des que es va posar en funcionament, l’any 2010. La causa és la sequera prolongada que estem patint i que manté els embassaments catalans en nivells molt baixos.

Aquesta dessalinitzadora, la més important de Catalunya, està gestionada per l’empresa pública de la Generalitat Aigües Ter Llobregat (ATL) i agafa aigua del mar i la potabilitza per proveir cinc milions de catalans. De fet, a l’àrea metropolitana de Barcelona el 30 % de l’aigua de l’aixeta prové del mar.

En condicions normals, la planta treballa al 20 % de la seva capacitat, però des del gener passat que ho fa entre el 70 i el 80 %, i ara s’acosta al 100 %. La dessalinitzadora del Llobregat té una capacitat de producció màxima de 200.000 m3/dia.