Les escoles no tanquen els patis a l’estiu

Cada quinze dies i de manera rotativa s’hi fan activitats com jocs d’aigua,
Dilluns, 8 agost 2022 · 11:41 hores ActualitatViu l'Estiu

Actualitat
Viu l'Estiu

Una de les poques ambicions que la calor és incapaç d’apagar són les ganes dels infants de gaudir dels estius. Una de les opcions d’esbarjo al Prat són els patis oberts: un espai lúdic per a joves fora de l’horari escolar. En període lectiu, els patis oberts obren únicament els caps de setmana, però durant aquests mesos, es poden utilitzar cada dia de l’any.

La iniciativa va ser engegada l’any 2006, arran d’una proposta del Consell d’infants del Prat, i amb el temps s’ha consolidat com una alternativa de lleure ben a prop de casa per la gent que vol aprofitar les instal·lacions, que en el dia a dia, queden reservades per als alumnes dels centres.

Aquest any són 7 els patis oberts: l’Escola del Parc, el Col·legi Galileo Galilei, l’Escola Bernat Metge, l’Escola Pepa Colomer, l’Escola Jacint Verdaguer, l’Escola Josep Tarradellas i l’Escola Charles Darwin.

En període de vacances escolars, l’horari es modifica i els patis oberts passen a estar disponibles cada dia. Al mes de juliol, obrien entre setmana a les tardes i als caps de setmana gaudien d’un horari extensiu, de 10 del matí a 10 de la nit.

Ara, al mes d’agost, i fins al 4 de setembre, l’horari ampliat de 10 del matí a 10 de la nit s’estén a tots els dies tant entre setmana com en caps de setmana. . A més, al llarg de l’estiu s’hi fan activitats d’estiu, com jocs d’aigua, cada dimarts i dijous al vespre, de manera rotativa, de tal manera que s’hi fa una a cada 15 dies a tots els patis. Un cop acabat el període de vacances, tornaran a estar oberts a tothom únicament els caps de setmana, de 10 del matí a 9 de la nit.

Aquí podeu veure el vídeo del Prat.tv: