La nova temporada de bàsquet català comença a prendre forma

Un curs històric amb el debut del femení del CB Prat a Copa Catalunya i els derbis pratencs a Primera Masculina
Dijous, 4 agost 2022 · 11:16 hores General

Fotografia del twitter oficial del CB Prat

General

Aquesta setmana s’han conegut els calendaris de la temporada 2022-2023 per les competicions a Copa Catalunya femenina i Primera Catalana masculina, dues categories que seran importants enguany. Per primera vegada hi haurà un equip de la ciutat competint a la màxima categoria del bàsquet català femení i també, per primera vegada hi haurà dos equips del Prat a Primera masculina, el sènior 1 del CB Prat i l’AE Bàsquet Pratenc.

Temporada història pel bàsquet femení del Prat a Copa Catalunya

Pel que fa al femení del CB Prat, va aconseguir al passat juny un ascens històric a Copa Catalunya després de ser finalista de la Final a 4 de Primera Catalana. Finalment l’ascens del Grup Barna a Lliga Femenina 2 va propiciar el conseqüent ascens de les pratenques. Copa Catalunya enguany ha quedat distribuïda en un sol grup de 14 equips i es jugarà una lliga regular a dues voltes. El campionat arrencarà el cap de setmana del 24 i 25 de setembre i el conjunt potablava debutarà a la categoria visita la pista del SESE. El primer partit a casa serà  la jornada 2 davant el Premià al Joan Busquets. La lliga regular acabarà el 7 de maig i el Prat l’acabarà jugant a la pista del Draft Gramenet. Una temporada també especial perquè l’equip arrenca un nou projecte dirigit per Sergio González que substitueix a Dani Colell que ha marxat al Joventut l’Hospitalet, rival, precisament, de les pratenques a Copa. El primer enfrontament de la temporada contra l’equip riberenc serà a la jornada 11 al Joan Busquets, mentre que el de la segona volta serà a jornada 24. Aquesta temporada no es produirà cap descens de categoria, ja que es crearà una nova categoria per sobre la propera temporada.

Per primera vegada derbis potablava a Primera masculina

A Primera Catalana masculina serà un any especial. Per primera vegada hi haurà dos equips de la ciutat, el sènior 1 del CB Prat que la passada temporada va retenir la categoria i el sènior 1 de l’AE Bàsquet Pratenc que va assolir un històric ascens per l’entitat. La categoria ha quedat dividida en quatre grups de 12 equips cadascun. Els dos conjunts potablava estaran en el grup 2, per tant, hi haurà derbi de la ciutat per primera vegada a Primera Catalana. La lliga començarà el cap de setmana del 24 i 25 de setembre i el CB Prat la començarà rebent al Viladecans mentre el Pratenc debutarà a casa davant el Pallejà. Acabaran la fase regular a casa els dos equips i el Prat rebrà al Pallejà i el Pratenc al Morell. Els derbis potablava de

Primera seran el 26 de novembre a la jornada 10 al Joan Busquets i el 23 d’abril a la jornada 23 al Julio Méndez.

La Lliga Catalana LEB Plata 2022, definida

També s’ha donar a conèixer la composició de les lligues catalanes de bàsquet d’aquest 2022. Els cinc equips catalans de la LEB Plata (CB Prat, CB Cornellà, CB Mollet, CB l’Hospitalet i CB Salou) quedaran en una competició en la qual hi haurà una eliminatòria a doble partit prèvia entre els dos equips nouvinguts a la categoria procedents d’EBA, el Salou i l’Hospitalet. El guanyador serà el quart equip que disputarà la Final a 4 que es jugarà a Mollet. La primera semifinal serà entre el Mollet i el Prat i la segona la jugarà el Cornellà davant l’equip guanyador de la prèvia. EL 19 i 15 de setembre es disputarà l’eliminatòria prèvia, i el 1 i 2 d’octubre la Final a 4 a Mollet.

El CB Cornellà és l’actual campió de la Lliga Catalana LEB Plata de la passada temporada. Però és el CB Prat l’equip que més vegades ha disputat una final (ja sigui en les lligues catalanes de Plata i Or) i és qui més títols de campió té de Catalunya. Comptant les finals disputades de Plata i Or el Prat ha jugat 10 finals i ha aconseguit 5 títols de campió, un més que el Tarragona i dos més que el Bàsquet Manresa.

Imatge oficial de les Lliga Catalanes – Federació Catalana de Basquetbol