Detingut un home acusat de provocar incendis prop dels Espais Naturals

La col·laboració ciutadana ha estat clau perquè La Policia Local identifiqués el sospitós, un veí que hauria iniciat diversos focs prop del Parc Nou des de fa dies.
Divendres, 29 juliol 2022 · 09:17 hores Actualitat

Actualitat

Un veí del Prat ha estat detingut aquesta nit acusat de provocar incendis a diversos llocs de la ciutat. Des de fa dies la policia local investigava qui estava al darrere dels focs originats a una parcel·la propera al Parc Nou. Aquesta nit, el cos local de policia ha aconseguit detenir l’home sospitós de provocar els focs, que, en el moment de la detenció, duia un encenedor i tenia cremades a les mans. L’actuació policial s’ha produït després que aquest dijous s’hagin detectat dos petits incendis cap a les cinc de la tarda al mateix descampat on dies enrere ja es van detectar fins a quatre focs diferents. Més tard s’han registrat dos focs més, un a una zona propera als Espais Naturals de Cal Tet i l’altre al camí de la Bunyola.

El veïnat ha ajudat a localitzar-lo

La col·laboració ciutadana ha estat clau per identificar i localitzar l’home sospitós de provocar aquests focs. La investigació policial, però, bé de lluny. Ja s’havia identificat aquesta persona arran de la crema provocada d’uns contenidors, ara fa unes setmanes. En total, els focs provocats els darrers dies han cremat uns 1500 metres quadrats de matolls i canyes a un terreny propietat d’AENA ubicat davant de la braseria del Parc Nou.

El consistori reclama que AENA netegi els terrenys

L’Ajuntament ha demanat a la gestora aeroportuària que netegi aquesta zona per tal d’evitar el risc d’incendi, així com els terrenys entre l’Aeroport i el Parc Nou, que també són de la seva propietat. Davant la manca d’actuació i per evitar riscos per a les persones, el consistori ha assumit la neteja de forma subsidiària de la parcel·la on s’han provocat els focs. El personal de Manteniment i Serveis Urbans ja treballa en la neteja i desbrossat d’aquest descampat, ubicat entre el Parc Nou i el barri de Les Palmeres.