Agustí Villaronga roda al Prat escenes de la pròxima pel·lícula ‘Loli Tormenta’

La pel·lícula, produïda per Irusoin i Vilaüt Films, ha comptat amb el suport del programa municipal El Prat Film Office, així com Creast, empresa espanyola pionera en la reducció i mesurament de la petjada de carboni
Dissabte, 23 juliol 2022 · 10:45 hores CinemaCultura

Cinema
Cultura

El reconegut director de cinema Agustí Villaronga ha iniciat aquest mes de juliol, al Prat, el rodatge de diverses escenes de la seva pròxima comèdia ‘Loli Tormenta’. Protagonitzada per Susi Sánchez, completaran el repartiment principals els reconeguts Celso Bugallo i Fernando Esteso, a més de joves debutants com Joel Gálvez, Mor Ngom i Maria Anglada Sellarés.

Amb el guió de Mario Torrecillas i el mateix Villaronga, el film explica la història de Lola, la moderna i caòtica àvia d’Edgar i Robert, que es va fer càrrec d’ells quan va morir la seva filla anys enrere. Tenen una vida tranquil·la a una modesta casa de l’extraradi de Barcelona, però que està a punt de canviar dràsticament.

“Ens agradaria intentar atreure el públic a través de la senzillesa narrativa; una història que prioritza l’humor i la tendresa, però que fuig de la sensibleria fàcil”

Agustí Villaronga

Lola ha entrat en un procés avançat d’Alzheimer i els nens, que no estan disposats que els separin i acabar en un lloc d’acollida, es faran càrrec d’ella amb gran enginy i desbordant fantasia per ocultar la seva malaltia. “Ens agradaria intentar atreure el públic a través de la senzillesa narrativa; una història que prioritza l’humor i la tendresa, però que fuig de la sensibleria fàcil”, explica Villaronga. “La meva gran premissa de treball és que la pel·lícula transmeti la visió d’un adult, però amb els ulls de quan era un nen. La pel·lícula, que va en la línia amb l’herència còmica dels mestres del cinema espanyol; un humor no sempre negre, però sempre irreverent i surrealista”.

La pel·lícula, produïda per Irusoin i Vilaüt Films, ha comptat amb el suport del programa municipal El Prat Film Office, així com Creast, empresa espanyola pionera en la reducció i mesurament de la petjada de carboni i especialitzada en el sector audiovisual, que converteix el film en una producció sensibilitzada amb el respecte amb el medi ambient. De fet, al final del rodatge, es durà a terme el mesurament de l’impacte ambiental.

Agustí Villaronga

És un dels noms clau del cinema espanyol de les últimes dècades. Va debutar el 1987 amb la pel·lícula referencial Tras el cristal. El seu segon llargmetratge, El niño de la luna (1989) va participar al Festival de Cannes i va guanyar el Goya al Millor Guió Original. La seva trajectòria inclou títols com 99.9 (1997), El mar (2000), Aro TolbukhinEn la mente del asesino (2002) o Pa negre (2010), guanyadora de nou Goyas, tretze premis Gaudí, i l’Ariel a la Millor Pel·lícula Llatinoamericana, entre d’altres importants reconeixements.

Entre els seus altres treballs com a director destaquen El rey de La Habana (2015), Incerta glòria (2017), Nacido rey  (2019) i El vientre de la mar (2021), que va rebre la Biznaga d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Màlaga de 2021, i cinc premis més, entre els quals figura la Biznaga de plata a la millor direcció i al millor guió.