Comença la plantació de carxofes als camps del Prat

Enguany les altes temperatures fan patir la pagesia perquè la Carxofa Prat requereix nits fresques per créixer bé
Divendres, 22 juliol 2022 · 11:17 hores AgriculturaGastronomiaGeneral

Agricultura
Gastronomia
General

Els camps del Prat es preparen ja per una nova temporada de carxofa. La pagesia de la ciutat ha començat a plantar carxofa en un estiu on preocupa especialment la calor. La Cooperativa Agrícola del Prat rebrà prop de mig milió de soques de carxofa blanca de Tudela, la varietat que produeix la Carxofa Prat.

Aquestes soques es planten ara i fins al setembre s’arrelaran amb força. Les primeres carxofes no sortiran fins a finals d’octubre. Encara no serà la millor època per a la Carxofa Prat que necessita nits fresques. Serà ja a l’hivern quan podrem gaudir millor de les propietats organolèptiques d’aquesta hortalissa tan saludable.

preocupen les altes temperatures
La Cooperativa ha mostrat la seva preocupació per les altes temperatures i la manca de pluja d’aquest any, que poden dificultar el creixement d’aquestes plantes o retardar-ne l’aparició de les carxofes. Segons han fet públic a un comunicat, esperen que millori la situació climatològica les pròximes setmanes.

Es consolida la Green Queen Prat

D’altra banda, es consolida l’altra varietat de carxofa, la Green Queen Prat, hibrida de diferents espècies i més resistent al canvi climàtic. Aquesta varietat no es planta per soques, sinó que ja ve plantada en petits testos que després es trasplanten a les terres de conreu. Aquesta varietat és menys delicada que la variant pratenca i, per tant, té un rendiment de fins al 90%. En canvi, la Carxofa Prat pot patir grans pèrdues a causa del clima, les malalties o les plagues.

La Cooperativa ha registrat pèrdues de fins al 60% en anys anteriors. La Green Queen és més grossa i dura i no té el sabor intens de la variant blanca de Tudela que es conrea al Prat. Per això es destina principalment a l’exportació, especialment per al mercat francès.