El Prat construeix carrils bici a les rondes de la ciutat

També ampliarà la xarxa pedalable del parc de negocis Mas Blau i la connectarà amb la de l’aeroport
Dimarts, 19 juliol 2022 · 09:56 hores ActualitatEconomiaSocietat

En blau, carril bici de les rondes de Ponent i Sud. En vermell, ronda de Llevant. En groc, Onze de Setembre.

Actualitat
Economia
Societat

Aquest mes de juliol han començat les obres de construcció de carrils bici a les rondes de Ponent, Llevant i Sud de la ciutat, de manera que es podrà envoltar en bicicleta bona part del Prat sense haver d’entrar-hi. També s’ampliarà la xarxa de carrils bici del parc de negocis Mas Blau, que a més quedarà connectada amb l’aeroport. En total, el Prat sumarà així més de 6 quilòmetres nous de carrils bici que, fonamentalment, milloraran la connexió a pedals entre la ciutat i les àrees industrials del seu voltant.

Carrils de diferent tipologia

No tots els nous carrils bici seran iguals, ja que dependrà de l’indret i característiques. Així, hi haurà trams en què compartiran espai amb els vehicles de motor –com en algunes rotondes-, per bé que estaran senyalitzats; altres trams seran segregats unidireccionals –alguns a favor i altres en contra del sentit del trànsit-, altres bidireccionals i altres aniran per la vorera, compartint espai amb els vianants.

El projecte preveu adaptar els passos de vianants al pas de les bicicletes, pintar els carrils de color grana allà on sigui necessari i, fins i tot, semaforitzar específicament per a bicicletes alguns encreuaments. A l’avinguda de l’Onze de Setembre, on ja hi ha un carril bici que discorre per la vorera, es reforçarà la senyalització als passos de vianants (línia groga del plànol superior).

Rondes de Ponent i del Sud

El carril bici de la ronda de Ponent començarà a l’estació de rodalies i en el seu primer tram transcorrerà per dins de l’aparcament, fins a la rotonda amb l’avinguda del Remolar. Des d’allà seguirà tota la ronda de Ponent fins a l’av. Onze de Setembre i la ronda del Sud, fins al parc Nou.

Ronda de Llevant

El carril bici de la ronda de Llevant anirà entre els carrers d’Ignasi Iglésias i de Pablo Neruda. En aquesta darrera cruïlla es construirà una petita rotonda per distribuir millor el trànsit de vehicles i bicicletes.

Les obres dels carrils bici de les rondes tenen un pressupost de 318.000 euros i estaran finalitzades a finals de setembre. Les del Mas Blau (veure plànol a sota) estaran acabades a la tardor.

Les línies negres gruixudes indiquen els nous carrils bici que es construiran al parc de negocis Mas Blau.