Els busos grocs entre el delta i Barcelona, envellits i amb un servei deficient

L'empresa operadora demana disculpes i anuncia que renovarà progressivament la flota
Dimecres, 13 juliol 2022 · 09:07 hores ActualitatEconomiaTransport

Actualitat
Economia
Transport

Els autobusos grocs que connecten Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi amb Barcelona, molts d’ells amb parada a l’autovia C-31 al Prat, presenten un estat de manteniment deplorable. Així ho denuncien tant les persones usuàries com la plantilla de conductors. També els ajuntaments del delta per on passen aquestes línies han mostrat la seva preocupació pel “deteriorament inacceptable” del servei, així com ho ha fet la Plataforma pel Transport Públic.

Els autobusos, molts dels quals tenen gairebé 15 anys, estan envellits i presenten un manteniment deficient i problemes d’accessibilitat. Això es tradueix en avaries i incompliment dels horaris. Aquestes avaries fan que cada dia, de mitjana, es perdin més de 200 viatges.

L’empresa Avanza, operadora del servei d’aquests busos, ha anunciat que renovarà progressivament la flota amb 136 nous vehicles elèctrics, híbrids i híbrids endollables i ha demanat disculpes per les habituals incidències.