A 30 anys dels Jocs Olímpics, parlen alguns protagonistes pratencs

elprat.ràdio es posa en contacte amb esportistes de la ciutat que van participar a la cita olímpica de 1992 a Barcelona
Divendres, 8 juliol 2022 · 10:29 hores ActualitatEsportsPoliesportiu

Daniel Plaza, amb la medalla d'or.

Actualitat
Esports
Poliesportiu

Falten pocs dies per commemorar una efemèride molt important per a l’esport nacional i pratenc en particular. Una cita que va marcar, fa 30 anys, un abans i després a la història de Barcelona: els Jocs Olímpics de Barcelona 92 i on el Prat va tenir un petit paper destacat.

Sis medalles pratenques

Aquesta setmana, l’espai El Prat Esports de l’emissora municipal elprat.ràdio ha fet un recordatori d’aquella cita en la qual el Prat va aconseguir quatre medalles entre els Jocs Olímpics i els Paralímpics.

La ràdio ha parlat amb dos esportistes que van participar en els Jocs Paralímpics, Joan Carles Castañé, per una banda, en natació adaptada, que va guanyar una plata al relleu 4x50m estils i un bronze en els 100m braça i Rubén Álvarez, en atletisme adaptat, que va ser campió paralímpic en el salt de longitud i bronze en triple salt. També ha recollit el testimoni de Fran Martin, entrenador del també pratenc José Santolaria, guanyador d’una medalla d’or en taekwondo (en aquell moment esport d’exhibició), i Daniel Plaza, marxador, que va fer història per l’esport espanyol en proclamar-se campió olímpic dels 20km marxa en ruta i sumar, així, el primer or de l’atletisme espanyol en uns Jocs Olímpics.

Per últim, El Prat Esports també ha parlat amb qui era alcalde del Prat aquell any, Lluís Tejedor, que va ser present, juntament amb altres batlles de l’àrea metropolitana de Barcelona en la cerimònia de proclamació de Barcelona com a seu olímpica a Lausanne al 1986. Tejedor ha recordat la cita olímpica i ha repassat els canvis que va experimentar la ciutat del Prat.

Entrevistes

Tot seguit podeu escoltar les entrevistes:

Daniel Plaza:

Fran Martín:

Joan Carles Castañé:

Rubén Álvarez:

Lluís Tejedor: