Denunciats dos homes per pescar a l’espai natural protegit de Ca l’Arana

Gràcies a l’avís d’un dels tècnics que treballa als Espais Naturals del Delta del Llobregat
Dimecres, 6 juliol 2022 · 09:18 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el 29 de juny passat dos homes per pescar en un espai natural protegit al Delta del Llobregat. A més, tampoc tenien llicència de pesca. Els dos denunciats van passar tota la nit pescant a la desembocadura del riu Llobregat a l’espigó situat al costat de la platja de Ca l’Arana.

Aquesta platja forma part d’un ampli espai protegit de 397 hectàrees, inclòs a la ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus) del delta del Llobregat, dedicat en exclusiva a la conservació dels seus elevats valors naturals, està dintre del terme municipal del Prat i s’ubica entre l’antiga caserna dels carrabiners i la casa del semàfor. Actualment està prohibit l’accés públic a aquesta platja, amb l’objectiu de protegir el valor natural de la zona.

A més, els dos pescadors furtius, per accedir fins a l’espigó van transitar per la platja de la Ca l’Arana, on justament ara nidifiquen espècies amenaçades com el corriol camanegre, amb el risc natural que comporta destorbar-les en aquests moments delicats.

Va ser gràcies a l’avís d’un dels tècnics que treballa als Espais Naturals del Delta de Llobregat que els Mossos de la Unitat de Medi Ambient van localitzar els dos pescadors furtius i els van denunciar.

Gravació del naixement d’un corriol camanegre

Justament en aquesta zona, una càmera del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha gravat recentment el naixement d’un corriol camanegre.