Cop al comerç il·legal d’ocells protegits al Baix Llobregat

Els Agents Rurals recuperen 1.174 ocells fringíl·lids vius, 532 exemplars morts dins un congelador i 2 xoriguers vius en una finca de Viladecans
Dilluns, 4 juliol 2022 · 17:29 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

Els Agents Rurals han desarticulat un grup criminal de tràfic i comerç d’ocells protegits amb base al Baix Llobregat. Les investigacions han permès identificar el cap d’aquest grup organitzat, que traficava i comercialitzava de forma il·legal ocells fringíl·lids, espècies protegides per llei.

D’una banda, es va dur a terme una intervenció a la via pública, mentre s’estava efectuant una transacció entre el cap de l’organització i un dels revenedors a Cornellà de Llobregat. I de l’altra, es va entrar i registrar una parcel·la agrícola tancada a Viladecans, on hi havia ubicades les instal·lacions del majorista i cap del grup.

S’han denunciat penalment tres individus: el cap del grup criminal i dos revenedors dels ocells en el mercat il·legal.

Aquest grup criminal operava tot l’any, traficant, distribuint i venent tant ocells adults com, especialment en aquesta època, ocells joves, els quals eren venuts als diferents punts de venda il·legals per preus d’entre 25 a 30 euros. S’estima que, només amb els exemplars novells que estaven a punt de ser comercialitzar, s’hauria generat un valor de negoci a l’entorn de 30.000 euros.

D’altra banda, els exemplars adults tenen un preu de mercat més elevat, d’entre 60 a 70 euros, de manera que el valor de mercat del ocells adults intervinguts seria a 10.000 euros.

Els ocells vius recuperats (caderneres, pinsans, verdums, passerells, lluers i altres ocells insectívors protegits) s’han traslladat a un Centre de Fauna Salvatge de la Generalitat amb l’objectiu final d’alliberar-los al medi natural.