L’Ajuntament prepara refugis climàtics públics de cara a noves onades de calor

Una desena d'equipaments -amb aire condicionat- i 5 parcs amb ombres, bancs i fonts
Divendres, 1 juliol 2022 · 08:28 hores ActualitatSalutSocietat

Interior del Centre Cívic Palmira Domènech.

Actualitat
Salut
Societat

L’Ajuntament del Prat, tal com fan altres ciutats com Barcelona i seguint les indicacions de la Declaració d’Emergència Climàtica municipal, ha preparat una quinzena de refugis climàtics on la població es podrà refugiar en cas de noves onades de calor.

Els refugis climàtics estaran oberts a tothom, però estan especialment pensats per a col·lectius vulnerables: infants, gent gran, embarassades, persones malaltes…

Equipaments municipals

Nou equipaments municipals seran refugis climàtics -amb aire condicionat i llocs on seure- que obriran en l’horari habitual i, si fos necessari, més hores de les previstes. En aquests casos, l’Ajuntament n’informarà. Són els Complexos Esportius Municipals (Estruch, Fondo d’en Peixo, Sagnier i Julio Méndez), els centres culturals (Cèntric, Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Sant Jordi-Ribera Baixa) i el Casal de Gent Gran del Remolar.

Parcs i places

Els refugis a l’aire lliure, parcs i places amb ombra, bancs i fonts d’aigua, són la pineda del parc Nou, el parc de la Solidaritat, els jardins de la Pau, el parc del Fondo d’en Peixo i la plaça de Louis Braille.