Amsterdam, primer aeroport del món que limita els vols per raons ambientals

El govern neerlandès vol reduir els impactes negatius sobre la salut, la natura i el clima
Divendres, 1 juliol 2022 · 10:33 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Aeroport de Schiphol.

Actualitat
Economia
Infraestructures

El govern dels Països Baixos ha decidit imitar el nombre de vols des de l’aeroport de Schiphol d’Amsterdam, reduint-los un 12 % respecte dels nivells previs a la pandèmia. La nova política, que entrarà en vigor a finals de 2023, és la primera del món que limita els vols per motius mediambientals.

El govern neerlandès assegura que “les persones que viuen a prop de l’aeroport es veuen molestades pel soroll dels avions i estan preocupades pels efectes negatius sobre la seva salut, la natura i el clima”. Schiphol és propietat majoritària de l’estat neerlandès.

Per la seva banda, l’organització ecologista Greenpeace ha comunicat que “aquest és un impuls perquè Schiphol finalment elabori un pla que tingui en compte l’Acord sobre el Clima de París”.

Un informe recent de l’International Council on Clean Transportation (ICCT) va concloure que, per contribuir a limitar l’escalfament a menys de 2 graus, les companyies aèries no només han de canviar a combustibles baixos en carboni com l’hidrogen i els biocombustibles, sinó que també han de frenar nombre de vols.