La plantilla de SEAT vota a favor del nou conveni col·lectiu

La fàbrica del Prat ha rebut l'adjudicació per construir quatre noves peces
Dijous, 30 juny 2022 · 12:06 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

El 72 % de la plantilla de SEAT ha votat a favor del nou conveni col·lectiu de l’automobilística, pactat entre els dos sindicats majoritaris: Comissions Obreres i la UGT. El referèndum vinculant, que no ha comptat amb la participació de la CGT, s’ha celebrat aquest dimecres i ha hi ha participat el 89 % dels i les treballadores.

El nou conveni, que s’estendrà fins al 2026, estableix una clàusula de revisió vinculada a la inflació amb caràcter retroactiu que fixa un increment salarial del 6,5 %. També preveu un pla de prejubilacions per a majors de 61 anys, amb la sortida d’unes 1.330 persones, i recull les bases per desenvolupar un pla industrial que ha de garantir l’ocupació i la viabilitat dels cinc centres de treball que la firma automobilística té a Catalunya.

El conveni de SEAT és el més important de la indústria de l’automoció a Espanya, perquè afecta unes 15.000 persones treballadores de forma directa i és una referència per a moltes altres empreses del sector.

En aquest sentit, tal i com vam informar fa gairebé un mes, SEAT manté la seva aposta pel Prat amb l’adjudicació de quatre noves peces a la planta de components. Es tracta de les primeres quatre d’un total de sis noves peces que es fabricaran a la planta de la ZAL Prat, on actualment treballen unes 1.200 persones.