Les entitats de cultura tradicional recuperen les festes de Sant Pere i Sant Pau

Fins a mitjan segle XIX, la Festa Major del Prat es feia amb motiu de la festivitat dels sus sants patrons
Dimarts, 28 juny 2022 · 11:04 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

La Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat, el Nus, ha recuperat les festes de Sant Pere i Sant Pau, amb una sèrie d’activitats que es faran entre el 30 de juny i el 3 de juliol.

Per què van desaparèixer?

Fins a mitjan segle XIX, la Festa Major del Prat es feia per la festivitat dels sants patrons de la ciutat. S’hi feien activitats molt populars, com balls a la plaça, curses de cavalls i de persones, actes religiosos… Les feines del camp, especialment importants el mes de juny a causa de la collita dels cereals, van forçar el seu trasllat al setembre, pel dia dels copatrons Sant Cosme i Sant Damià, que és quan se celebra, fins ara, la Festa Major del Prat.

Per Sant Pere i Sant Pau va quedar només una revetlla i, tot i que la festa va ser sempre menys popular que la de Sant Joan, també es feien fogueres i es tiraven els petards que s’havien reservat de la revetlla grossa. També és va mantenir la celebració religiosa.