La T-Casual i la T-Usual, a meitat de preu de setembre a desembre

Dimarts, 28 juny 2022 · 11:35 hores ActualitatEconomiaTransport

Actualitat
Economia
Transport

Durant quatre mesos, de setembre a desembre de 2022, la targeta de transport T-Casual d’una zona tindrà un preu inferior a 6 euros, i la T-Usual -que permet viatges il·liminats durant un mes- costarà menys de 20 €. Aquest descompte de fins al 50 % s’aplicarà a tots els bitllets de transport públic estatals, com Rodalies Renfe, de més de dos viatges. En quedaran fora els bitllets senzills i també els d’anada i tornada.

D’altra banda, els bitllets no integrats de Rodalies, el Bonotren de 10 viatges d’una a dues zones, tindrà un preu de poc més de cinc euros. En el cas de l’abonament mensual, passarà a costar 12 euros amb 77 cèntims.

Aquestes rebaixes responen a un decret del Govern espanyol que prorroga les mesures anticrisi fins al 31 de desembre.

La T-Mobilitat, a les zones 2 i 3

T’altra banda, la T-Mobilitat ja es pot fer servir a les zones 2 i 3 de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat. D’aquesta manera, s’incorporen les estacions de Martorell Central, Martorell Enllaç, Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

Cal dir que els viatgers que utilitzin la T-Mobilitat a les corones 2 i 3 han de moure’s en Ferrocarrils o fer transbordament en algun mitjà de transport operat per empreses de l’àrea metropolitana que ja la tinguin en funcionament, com el metro, el bus o el tramvia. En canvi, els qui hagin de fer transbordament des dels Ferrocarrils de la Generalitat cap a un altre mitjà de transport de les corones 2 i 3 encara han d’utilitzar els títols magnètics. Pel que fa a les persones que vulguin viatjar més enllà de la zona 3, hauran de seguir utilitzant les targetes actuals.