Les reserves de sang, sota mínims a les portes de l’estiu

La donació a l’Estruch es farà en horari de matí, de deu a dues i a la tarda de cinc a nou del vespre
Dijous, 23 juny 2022 · 12:26 hores General

A l'estiu incrementa la necessitat de sant per l'increment de desplaçaments i accidents de trànsit - Imatge del Banc de Sang i Teixits

General

El Banc de Sant i Teixits organitza aquest dissabte una nova campanya de donació de sang al Complex Esportiu Municipal Estruch. Una campanya impulsada per millorar les reserves, que estan en nivells inferiors als habituals, tot i la major necessitat que hi ha a l’estiu. “La situació és bastant complicada”, diu Marta Coca, promotora del Banc de Sang i Teixits. “Tenim un estoc bastant més baix del que hauríem de tenir en aquestes alçades tenint en compte que les donacions ara baixen en picat perquè la gent marxa de vacances i que les necessitats alhora augmenten”.

Tot i que és important que hi vagi tothom qui pugui, Coca recorda que hi ha uns grups sanguinis més necessaris: “especialment el Zero negatiu, que és el grup universal, i també l’A negatiu, que és menys freqüent i, per tant, el necessitem més”.

Per donar sang és preferible tenir cita a bancsang.net o trucant al 93 557 35 66, tot i que s’hi pot anar sense reservar-la. Tampoc no és obligatori l’ús de mascareta. La donació a l’Estruch es farà en horari de matí, de deu a dues i a la tarda de cinc a nou del vespre.

A continuació podeu escoltar tota l’entrevista realitzada al Planeta Prat: