La Taula de Reconstrucció, a punt d’assolir tots els seus objectius per fer front a les conseqüències de la covid

Dijous, 23 juny 2022 · 13:00 hores General

General

Ajuntament i entitats de diferents sectors de la ciutat s’han reunit aquest dimecres per fer el balanç final i tancament de l’estratègia de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica davant la covid. Ara com ara ja s’han desplegat el 94% de les accions d’aquest pla amb l’objectiu de donar resposta a la crisi causada per la pandèmia, però també de reforçar els valors de ciutat del Prat i accelerar el seu desenvolupament. Unes bones xifres, però que també impliquen reptes importants per administració i entitats.

Ocupació estable contra el risc de pobresa

En l’àmbit laboral, l’atur s’ha reduït per sota del 10%, tot i que l’atur estructural sí ha crescut, i la contractació indefinida ha augmentat del 10,6 al 2021 al 41,6% aquest mes d’abril.

Tanmateix, ha augmentat el risc de pobresa, amb un increment de les persones ateses als Serveis Bàsics d’Atenció Social, dels expedients convivencials actius amb Ajuts d’Urgència Social i de famílies usuàries de la Botiga Solidària.

Davant d’aquesta crisi, les estratègies plantejades pretenen preservar l’ocupació, l’atenció a joves i persones vulnerables així com impulsar les empreses i el comerç local. En aquest sentit, les entitats de Desenvolupament Econòmic han destacat l’esforç de tots els agents per treballar conjuntament i la necessitat de continuar en aquesta línia. I és que la situació actual de les empreses és tan complicada que podria provocar fins i tot la desaparició del comerç local, segons ha alertat la principal associació de comerciants de la ciutat, El Prat Gran Comerç.

Per la seva part, des dels sindicats asseguren que per fer front a l’impacte laboral i social d’aquesta crisi cal accelerar un canvi de model productiu apostant per la indústria i l’economia verda i circular.

Exemple de treball conjunt

Els grups polítics municipals inclosos a la Taula han destacat el bon resultat d’aquest treball conjunt amb les entitats i han defensat la necessitat de continuar amb aquest model en altres àmbits

Aquesta trobada ha estat el tercer i últim balanç de l’estratègia desplegada que va començar amb la implantació de mesures d’urgència davant el confinament i els efectes del tancament. Una feina de cohesió que ha durat dos anys i ha donat com a resultat més d’un centenar d’accions, algunes de les quals han arribat per quedar-s’hi.