Prohibits per Sant Joan els petards, la pirotècnia i les fogueres a tota la platja pel risc d’incendi dels espais naturals

Les tres bosses d’aparcament de la platja de Can Camins es mantindran obertes durant tota la nit, però a partir de les 20 hores es prohibirà la circulació pel vial del litoral de la platja
Dimecres, 22 juny 2022 · 14:38 hores General

General

Arriba l’estiu i la nit de Sant Joan després de dies de calor i de diferents incendis a diferents punts de Catalunya. En aquest context i donada la proximitat de la Pineda de Can Camins, a tocar del litoral pratenc, els petards, la pirotècnia i les fogueres estaran prohibits a la platja durant la revetlla. No hi haurà, en canvi, cap restricció a la resta del nucli urbà.

De la mateixa manera, la platja pratenca tancarà el seu accés al vehicle privat a partir de les vuit del vespre, en concret, des de la rotonda de l’inici del passeig de la platja. Les tres bosses d’aparcament de la platja de Can Camins es mantindran obertes durant tota la nit, però a partir de les 17 hores es prohibirà ja l’estacionament a tot el passeig. En aquest sentit, es comptarà amb un servei extraordinari de bus durant tota la nit amb freqüència de mitja hora entre les 21:05 i les 9:05 h.

Així ho ha avançat al Planeta Prat el tinent d’Alcaldia d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Joaquim Bartolomé, que assegura que hi haurà presència policial a la platja per vetllar que es compleixin aquestes mesures.

Pel que fa la revetlla, l’única foguera habilitada serà la dels Jardins de Món Racó, al barri de la Barceloneta, que s’encendrà a quarts de nou a càrrec de la colla de Diables del Prat. Abans hi haurà la rebuda de la Flama del Canigó amb cercavila des de la plaça Pau Casals a un quart de set del vespre. A més de les festes del barri de La Barceloneta, altres entitats de la ciutat organitzen la seva pròpia revetlla a diferents punts de la ciutat, mentre que les guinguetes de la platja es mantindran obertes en el seu horari habitual.

Optimisme a les pastisseries tot i el festiu de divendres

Sortim a parlar amb pastisseries de la ciutat, que encaren amb optimisme la revetlla -tot i que el festiu sigui divendres- després de dos anys de pandèmia. Entre les diferents varietats es troben les coques farcides i les de llardons. Això sí, la més popular és la tradicional de brioix i crema.