Nil Llop es proclama campió d’Espanya de patinatge de velocitat en circuit

El patinatge pratenc obté un total de 6 medalles als campionats d'Espanya en circuit en categories sènior i junior: l'or de Nil Llop, 1 plata i 1 bronze per a Luisa González i els bronzes de Rafa Heredia, Teresa Moreno i Julia Espín
Dimecres, 15 juny 2022 · 17:24 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Esports
General
Poliesportiu

El Campionat d’Espanya de patinatge de velocitat en circuit ha deixat un bon grapat de medalles per al patinatge pratenc, un total de 6 entre les assolides per esportistes potablava i membres del CPV El Prat: 5 d’elles en categoria absoluta i 1 en categoria júnior.

Nil Llop, campió d’Espanya a una volta

Nil Llop ha aconseguit la primera posició en categoria absoluta en la modalitat d’una volta al circuit (430 metres) amb un temps de 36:705 segons, superant Daniel Milagros (Ciudad Turia) i Jhoan Sebastián Guzmán (Slalom Vigo), segon i tercer classificat respectivament. En la mateixa modalitat i en categoria femenina, 2 medalles pratenques: Luisa González va finalitzar en la segona posició, amb un temps de 41:170, per darrere de Nerea Langa i just per davant de la també pratenca Teresa Moreno, que s’ha endut el bronze. Luisa González va sumar una segona medalla amb el bronze obtingut als 100m.

El cinquè metall en categoria absoluta és el bronze de Rafa Heredia (Desliza Vitoria) als 10.000 metres puntuació. Altres patinadors com Gastón Moreno (6è als 10.000m puntuació) o Santiago Navarrete (8è als 15.000m eliminació) van aconseguir entrar entre els 10 primers.

Bronze de Júlia Espin a categoria júnior

En el pas previ a l’edat sènior destaca el bronze de Julia Espín als 15.000 metres eliminació. Julia també va finalitzar en novè lloc als 10.000 metres puntuació i en desè a una volta. Ona Rodríguez va obtenir posicions d’honor (5a als 100m i 6a a una volta), mentre que Diego Armando Berrio va ser novè als 15.000 metres eliminació.

D’aquí a dos caps de setmana (2-3 de juliol) es disputarà una nova jornada de la Lliga Nacional Sènior entre El Prat i Sant Boi. També es duran a terme els selectius de la Federació Espanyola per definir els membres que disputaran el proper campionat d’Europa que se celebrarà el mes d’Agost.