Calorada, risc alt d’incendi i intrusió de pols sahariana: salten les alarmes

Dimarts, 14 juny 2022 · 13:07 hores ActualitatSalutSocietat

Actualitat
Salut
Societat

La Generalitat ha activat avui diverses alertes per calor forta, perill d’incendi i contaminació, i totes tres afecten el Prat.

Contaminació

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat ha activat aquest matí un avís preventiu d’alta contaminació a causa de la intrusió de pols sahariana, per concentració de partícules PM10 de més de 50 μg/m³. La intrusió de pols sahariana que va començar a finals de la setmana passada ha fet augmentar notablement la concentració de partícules PM10 a la regió metropolitana.

Segons les previsions, a partir de dimecres al vespre la pols anirà a la baixa, per bé que si plogués els propers dies l’aigua aniria acompanyada de fang.

Calor intensa

L’onada de calor no afluixa i es podria allargar fins dissabte. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat aquest dimarts l’avís de perill molt alt per temperatures extremes, que afecta a una tretzena de comarques. El Baix Llobregat no està entre elles, per bé que el nivell de perill previst per a dimecres i dijous és alt (segon nivell més elevat).

Risc d’incendi

Per la seva banda, els Agents Rurals han activat a 15 comarques el nivell 2 del pla Alfa, l’operatiu d’actuacions dels efectius de vigilància i prevenció davant les situacions de perill d’incendi. El Baix Llobregat es troba entre les comarques afectades.