elprat.ràdio, millor ràdio local de Catalunya als Premis de Comunicació Local 2022

Els Premis de Comunicació Local 2022 reconeixen “la tasca realitzada per la ràdio pública en la producció de continguts variats i de gran nivell”
Diumenge, 12 juny 2022 · 11:28 hores ActualitatEspecials

Actualitat
Especials

elprat.ràdio ha estat reconeguda com la millor ràdio local de Catalunya 2022 als tercers Premis de Comunicació Local que s’han atorgat aquest dimecres en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya a Granollers. Ha estat en l’edició rècord de participació amb un total de 111 propostes.

“És un reconeixement enorme per moltes i moltes persones i equips que han fet i fan possible aquesta ràdio pública. Som el que som gràcies a la suma d’aquest bagatge i aquesta experiència que ara ens permet afrontar nous reptes i aventures”

Imanol Crespo Martínez, director-gerent de El Prat Comunicació SL

El guardó reconeix així la “tasca realitzada durant els 20 anys de l’emissora en la producció dels continguts tractats de manera variada i assolint un gran nivell”. Una ràdio pública que ha estat possible gràcies a la tasca professional i a la col·laboració de moltes persones, tal i com ho deia el director gerent, Imanol Crespo, en el discurs. “És un reconeixement enorme per moltes i moltes persones i equips que han fet i fan possible aquesta ràdio pública. Som el que som gràcies a la suma d’aquest bagatge i aquesta experiència que ara ens permet afrontar nous reptes i aventures”.

Vint anys de ràdio pública al Prat

Un premi que coincideix amb el vintè aniversari de elprat.ràdio i que es va commemorar amb una programació especial des del Parc del Fondo d’en Peixo durant la diada de Sant Jordi. L’emissora porta dues dècades apropant tota l’actualitat del Prat de Llobregat a través del seu magazine matinal, el Planeta Prat, els informatius i els esports i compta amb una àmplia varietat de propostes de tot tipus gràcies al centenar de persones que hi col·laboren i que fan possible una quarantena de programes especialitzats en temes d’interès comunitari i musicals.

A més, l’emissora municipal acaba d’estrenar nova imatge corporativa i espai web unificat amb els altres mitjans de comunicació local: elprat.tv i el recentment creat elprat.digital amb què es vol potenciar els continguts transmèdia. “Hem d’entendre aquest premi com un punt de partida i una gran responsabilitat. Els reptes dels mitjans de proximitat sempre són enormes. Hem de seguir amb aquesta aposta per la visió transmèdia dels mitjans; multiplicar els canals de distribució com hem fet sent una de les primeres ràdios locals als principals assistents de veu i dispositius intel·ligents; en definitiva, posar al centre el contingut de qualitat amb una proposta de valor, sobretot, en aquests temps d’infoxicació i ‘fake news’”.

Els Premis de Comunicació Local, referent del món audiovisual de proximitat 

A la categoria de millor ràdio, El Prat competia amb Ràdio Premià de Mar i Ràdio Cambrils, que també estan fent una gran feina per la modernització dels seus mitjans. La gala també ha premiat Vallès Oriental TV com a millor televisió, i La Veïnal a l’apartat digital mentre que a la categoria de millor contingut s’ha reconegut el reportatge “1881 la gesta del ferrocarril” de Canal Blau, “4 vides” de Ràdio Igualada i “Diari d’un comboi de rescat” de Ràdio Capital de l’Empordà.

A més de les sis categories habituals, l’organització ha creat enguany el premi extraordinari del jurat que, en la seva primera edició, s’ha atorgat al periodista baixllobregatí Jordi Évole.