L’Ajuntament del Prat participa en una prova pilot europea sobre identitat digital

El projecte avança cap a la digitalització de totes aquells tràmits que les persones realitzen amb administracions o empreses
Dimecres, 8 juny 2022 · 17:19 hores ActualitatSocietat

Actualitat
Societat

L’Ajuntament del Prat ha participat en una prova pilot a nivell europeu d’identitat digital autogestionada. Es tracta d’un projecte pioner que fa un pas més en l’avenç cap a la digitalització de totes aquells tràmits que realitzem amb administracions o empreses.

El projecte consisteix en la creació d’un sistema virtual de credencials que certifiquen qualsevol informació que pot tenir una persona: documentació, informes, titulacions…. És a dir, informacions que habitualment es generen ara com ara en paper o en PDF.

Segons ha explicat a elprat.ràdio (91.6 FM) el cap del servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de l’Ajuntament del Prat, Joan de la Paz, tot plegat es fa amb la tecnologia anomenada blockchain, que dona seguretat tant a la persona emissora com receptora perquè saben que les dades no han pogut ser modificades.

De fet, en el cas de la prova pilot, en la qual han col·laborat els ajuntaments del Prat, Sant Feliu, Tarragona, Valls i Viladecans, així com el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, ha consistit en promoure casos on estudiants europeus han hagut de verificar les seves dades per tal d’accedir a descomptes en serveis públics de les corporacions locals.

El projecte pilot s’ha presentat recentment al Servei d’Infraestructures de Blockchain Europeu, l’EBSI. L’objectiu final és que sigui una realitat després d’un període de transició i adaptació.

Entrevista a Joan de la Paz

Tot seguit podeu escoltar l’entrevista a Joan de la Paz a elprat.ràdio: