Enllestida la recuperació socioambiental del Llobregat aigües amunt del Prat fins a Pallejà

Acaben les obres als trams de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà
Dimecres, 8 juny 2022 · 16:09 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Nou accés a la Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló).

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha enllestit les obres de recuperació socioambiental del riu Llobregat a quatre municipis just aigües amunt del Prat: Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà. Al Prat, aquesta recuperació està feta des de fa anys.

Espai de lleure, esport i ambiental

Amb una inversió de 2,6 milions d’euros, l’AMB ha naturalitzat els espais oberts, millorat la permeabilitat de les infraestructures i connectat espais naturals amb nuclis urbans. D’aquesta manera, la llera del Llobregat esdevé un espai de lleure i esport, i alhora un ecosistema blau amb més qualitat paisatgística i ambiental. L’actuació s’ha fet sobre gairebé 10 km.

Entrant en més detall, els treballs han consistit en les següents actuacions:

– Pavimentació: millores en el ferm. El material utilitzat és una barreja de tot-u amb sauló, que té un baix impacte ambiental i és permeable, de tal manera que absorbeix l’aigua de la pluja.

– Gestió natural de l’aigua a través de cunetes verdes: millores en el drenatge per evitar l’erosió del terra i evitar que es malmetin els camins en episodis de pluja torrencial.

– Qualitat paisatgística: millora de la qualitat amb plantacions d’arbrat i espècies arbustives al llarg de tot el recorregut. L’actuació ha comportat la plantació de més de 100 noves unitats d’arbrat i nombroses arbustives.

– Increment i millora de serveis i equipaments: creació de nous miradors, àrees d’estada i esbarjo, punts de trobada, fonts d’aigua i un reforç en la senyalització dels espais. S’han generat 6 nous espais d’estada-miradors al riu i s’ha reforçat la informació dels punts d’interès.

Entrevista a elprat.ràdio

Trobareu més informació sobre aquestes actuacions en aquesta entrevista d’elprat.ràdio (91.6 FM):

Camins arranjats, cunetes verdes i plantació d’arbres.