El nombre de rates creix un 25 % i tenen menys por a les persones

Dijous, 2 juny 2022 · 12:58 hores ActualitatSalutSocietat

Raticida.

Actualitat
Salut
Societat

L’Associació Catalana d’Empreses de Salut Ambiental de Catalunya, ADEPAP, ha explicat avui que, en relació amb abans de la pandèmia de covid, el nombre de rates ha crescut un 25 % en els entorns urbans. A més, a causa dels mesos de confinament, aquests rosegadors s’han tornat “més descarats” i han perdut la por a acostar-se a zones amb presència de persones.

Una de les causes d’aquest creixement del nombre de rates, segons ADEPAP, són les restriccions europees a l’ús de determinats raticides per motius de seguretat ambiental i per no afectar altres espècies, especiament d’ocells. Aquesta normativa europea fa tres anys que està vigent.

Encara es poden adquirir raticides anticoagulants als establiments, però tenen una concentració química menys elevada. Quim Sendra, president d’ADEPAP, considera adient que la població general no pugui comprar raticides amb alta concentració química, “però els profesionals sí que ho hauríen de poder fer”.