El hub de descarbonització podria donar feina a un miler de persones

La Generalitat oferirà formacions específiques a les prop de 1.400 persones de l’antiga plantilla de Nissan
Dimecres, 1 juny 2022 · 11:10 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

El Director Executiu de QEV Technologies veu cada cop més a prop la instal·lació del centre d’operacions o hub de descarbonització a les antigues plantes de Nissan a la Zona Franca i Montcada. Així ho ha expressat als micròfons d’elprat.ràdio (91.6 FM) (consulteu l’àudio enllaçat al final d’aquesta informació). Joan Orús és director executiu d’una de les empreses que lideren el projecte, cridat a ser un dels principals impulsors de l’electromobilitat al país i que ha de donar feina a bona part de la plantilla acollida al pla de reindustrialització de Nissan.

18 companyies i lideratge barceloní

El hub està format per 18 companyies, la majoria catalanes, però també valencianes, basques i de Cantàbria, sota el lideratge de QEV Technologies i Btech, totes dues amb seu a Barcelona. Orús destaca que el hub no només fabricarà els vehicles i peces pròpies de les companyies que el formen, sinó que orientaran bona part de la seva tasca a l’anomenat Contract Manufacturing, és a dir, fabricar productes de terceres companyies.

Formació de la plantilla

Per a aquesta tasca cal mà d’obra especialitzada i és aquí on entren les persones acollides al pla de reindustrialització: el departament de Treball de la Generalitat oferirà formacions específiques a les prop de 1.400 persones de l’antiga plantilla de Nissan que formen part del pla. Amb aquests cursos adaptaran els seus coneixements en l’àmbit de la indústria automobilística al de la mobilitat elèctrica. De moment ja hi ha prevista la contractació de 110 persones a la Zona Franca per treballar per a l’empresa Barcelonina Silence, que fabrica, principalment, motos elèctriques. Amb l’arribada del hub, aquesta xifra pot incrementar-se en unes 1.000 persones més:

De moment, però, cal esperar que el projecte s’instal·li a les dues plantes i per això el Consorci de la Zona Franca ha de licitar l’operador únic que ha de gestionar el lloguer dels diferents espais de la planta barcelonina de Nissan, que compartirà el hub amb Silence i una empresa logística.

En marxa abans de la tardor

Orús creu que el projecte està cada cop més a prop i s’ha aventurat a dir que espera que es posi tot en marxa abans que acabi l’estiu. I és que l’altre punt que encara és a l’aire, la cessió de patents que ha de fer Nissan perquè el hub pugui fabricar també la furgoneta NV200 i una Pick Up, està a punt de ser una realitat.

L’aterratge del hub de descarbonització a la Zona Franca consolida la determinació del govern català per reactivar l’economia productiva al país des d’un vessant sostenible. Orús opina que cal reactivar l’automoció a Catalunya i espera que el hub esdevingui un motor tractor del sector.

Recordem que el hub de descarbonització ha presentat el projecte formalment al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per optar als ajuts PERTE. Es tracta d’una subvenció per als Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica centrats en el desenvolupament i fabricació del Vehicle Elèctric i Connectat. El hub podria optar a 305 milions d’euros que es destinarien principalment a la reindustrialització de les dues plantes.

Declaracions de Joan Orús a elprat.ràdio: