La COV construirà un edifici amb 100 pisos de lloguer a Onze de Setembre

En un solar cedit per l'Ajuntament
Dimarts, 31 maig 2022 · 08:52 hores ActualitatCooperativismeEconomia

Imatge virtual del futur edifici.

Actualitat
Cooperativisme
Economia

La Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) ha presentat a la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat d’aquest cap de setmana el seu projecte d’habitatge de lloguer sostenible.

La COV construirà un bloc d’habitatges al número 112 de l’avinguda de l’Onze de Setembre, en un solar de titularitat municipal cedit per l’Ajuntament per a aquest projecte. L’edifici tindrà un centenar de pisos d’una, dues i tres habitacions, 112 aparcaments, 69 trasters i 2 locals. Els habitatges tindran la qualificació de protecció oficial en règim general, i per accedir-hi cal estar inscrit al registre de sol·licitants.

El 25 %, per a fills/es de persones sòcies

La Cooperativa ha descrit aquesta promoció com a un lloguer assequible, de llarga durada i de tarannà cooperatiu. Una quarta part dels habitatge seran per a fills/es de persones sòcies de la COV. La resta estaran oberts per a la població general. Tant els uns com els altres hauran de complir els requisits que estableix la protecció oficial, com no tenir cap pis en propietat, no superar un determinat nivell d’ingressos anuals, etc.

A banda de la cessió del terreny per fer-hi aquests pisos, l’Ajuntament també ha concedit a la COV beneficis fiscals corresponents a la bonificació d’un 95 % de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, l’ICIO i de taxa d’obres.

El preu dels habitatges d’una habitació serà de poc més de 300 euros, el de 2 habitacions d’uns 400 euros i escaig, i en el cas dels de 3 habitacions, un pèl per sota dels 600. Està previst que les obres durin 21 mesos i que puguin ser adjudicades a finals d’aquest estiu.