El CRAM allibera 5 tortugues marines a la platja del Prat

Com a tancament dels actes pel 25è aniversari de la Fundació
Dilluns, 30 maig 2022 · 12:20 hores ActualitatGeneralSocietat

Actualitat
General
Societat

La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins va alliberar aquest diumenge 5 exemplars de tortuga marina recuperades al CRAM, en un acte multitudinari de tancament del seu 25è aniversari a la platja del Prat. Es tracta del reconegut acte “Torna a casa”, que organitza periòdicament el CRAM.

Tot i que la tasca de rescat i recuperació d’espècies marines amenaçades la va començar a principis dels 90, el 1.996 es va constituir la Fundació privada per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins. El CRAM ha esdevingut una entitt pionera i un referent en la clínica i recuperació d’espècies marines amenaçades.

L’acte va començar a les 10 h, amb diferents activitats per a tota la família. A les 12 h va començr l’alliberament de 5 exemplars de tortuga marina de l’espècie Caretta, davant l’expectació de centenars de ciutadans i ciutadanes. Les tortugues van ser alliberades per voluntaris i voluntàries de la Fundació CRAM així com per pescadors col·laboradors de la campanya de sensibilització “Pescadors a favor del mar”. També els van acompanyar un petit grup d’infants, com a representants de diferents escoles que han realitzat projectes relacionats amb el medi marí i la Fundació CRAM.

Les tortugues marines que van tornar ahir al mar són la María, la Mundelieta, la Roa, la Sílvia i el Tomàs.