Els reptes en innovació i sostenibilitat centren la tercera Nit Empresarial del Prat

Divendres, 27 maig 2022 · 14:19 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

Els reptes del Delta del Llobregat en termes d’innovació i sostenibilitat han centrat la tercera Nit Empresarial. Una jornada que ha aplegat més de 140 empreses representatives del teixit econòmic del municipi i que ha coincidit amb el desè aniversari del Prat Empresarial que ja compta amb una seixantena d’empreses associades. A elles, precisament, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, els ha demanat col·laboració per afrontar l’escenari post-pandèmia i de crisi climàtica i energètica: “Ens trobem en un moment de cruïlla, després d’una crisi sanitària i ara amb la tornada de la guerra, emmarcada en la crisi climàtica; El Prat i el Delta han de ser la porta d’entrada al pais. No ens podem encadenar en el model del passat, hem d’innovar. Cal modernitzar l’economia”, ha dit.

Uns punts que comparteix el Port de Barcelona tal com ha destacat el seu president, Damià Calvet, qui ha destacat els projectes de futur de la infraestructura entre els quals un moll de l’energia i la culminació del node ferroviari amb què es pretén doblar el moviment logístic en tren i pels quals s’invertiran 1.500 milions d’euros en la pròxima dècada.

“Ens hem endarrerit per motius burocràtics en l’aportació de sorra. Demano disculpes a l’alcalde i a la ciutadania. Ho farem al juliol”

Damià Calvet, president del Port de Barcelona

D’altra banda, Calvet també ha demanat disculpes pel retard en l’aportació de sorra a la platja del Prat, que no es farà efectiva fins el juliol: “El port afecta directament a la pèrdua de sorra a la platja del Prat. Ens vam comprometre a portar sorra cada any a la platja del Prat. Enguany ens hem endarrerit per motius burocràtics. Demano disculpes a l’alcalde i a la ciutadania. Ho farem al juliol”, tancava Calvet.

El president del Port també ha destacat la importància de la formació i, en aquest sentit, el secretari general d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha avançat l’acord al qual s’ha arribat amb la Universitat Politècnica de Catalunya per desenvolupar el Centre de Formació Professional de l’Automòbil a Martorell.

De la seva banda, el secretari general d’Indústria i de la PIMEC del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raúl Blanco, ha destacat la importància dels fons europeus per les petites i mitjanes empreses.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega del premi el Prat Empresarial a Mecanizados Ruiz-Reixach SL i Premi Vicente Baltasar a la trajectòria empresarial a Josep Esteve responsable de la instal·lació de la primera xarxa d’abastament d’aigua al Prat.