La Generalitat admet un retard “d’uns quants mesos” en el pla per ampliar la protecció del delta

Fonts del Govern admeten que fins a l'any vinent no tindran el projecte enllestit, arriscant-se així a una sanció per part de la Comissió Europea
Dimarts, 24 maig 2022 · 09:30 hores ActualitatAgriculturaEconomia

Actualitat
Agricultura
Economia

Més d’un any després de l’advertiment de la Comissió Europea, el Generalitat encara no ha presentat cap pla d’ampliació de les zones d’especial protecció d’aus (ZEPA) al delta del Llobregat. Segons informa avui el diari “El País”, el projecte encara trigarà “uns quants mesos” i segurament no estarà enllestit fins a l’any vinent, segons fonts del Govern.

Aquest retard podria suposar una sanció per part de la Comissió Europea, ja que la Generalitat es va comprometre a tenir el projecte tramitat abans de març de 2022. La Comissió va enviar al febrer de 2021 una carta d’emplaçament al Govern central i al Govern català, aquest últim com a competent en protecció d’espècies, després de rebre un informe tècnic que demostrava la regressió d’espècies a la zona per culpa de la sobreurbanització urbanística.

Oposició dels pagesos

Un dels entrebancs per a l’ampliació de les ZEPA -de les 935 hectàrees actuals a 1.100 hectàrees més´- és que es vol fer, en bona part, sobre terrenys agrícoles de Gavà, Viladecans i Sant Boi. Ni pagesos ni entitats ambientalistes veuen amb bons ulls sacrificar espais agraris.