El Port responsabilitza l’Estat del retard en l’aportació de sorra a la platja

Un entrebanc burocràtic ha retardat l’operació fins a mitjans de juliol, en plena temporada de bany
Dilluns, 23 maig 2022 · 09:25 hores ActualitatEconomiaEspecials

Aportació de sorra a la platja del Prat el juny de l'any passat.

Actualitat
Economia
Especials

Aquest any, l’aportació anual de sorra a la platja del Prat per pal·liar en part la regressió costanera es farà més tard que mai, probablement a partir de mitjan juliol, quan habitualment es feia al juny.

El Port de Barcelona, entitat encarregada de fer l’operació, atribueix l’endarreriment a un canvi de criteri burocràtic del Ministeri per a la Transició Ecològica, que els ha sol·licitat una documentació que fins ara mai no havia demanat. Així ho ha explicat a elprat.ràdio (91.6 FM) el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet.

Sorra massa fina

Un dels problemes que presenta l’aportació de sorra és que l’arena abocada té una granulometria cada cop més petita. Aquesta sorra tan fina desapareix ràpidament perquè la dinàmica marina ho té més fàcil per emportar-se-la. En aquest sentit, Calvet ha assegurat que la sorra aportada és la que autoritza el Ministeri, però també s’ha mostrat disposat a aplicar els canvis necessaris per millorar aquesta aportació, tal com l’obliga la declaració d’impacte ambiental de l’ampliació del port.

La setmana passada, l’Ajuntament del Prat va reclamar a l’Estat que estudiï mesures a llarg termini per estabilitzar la platja i evitar la regressió costanera. El consistori pratenc també està mirant de forçar alguna mesura urgent alternativa a l’aportació de sorra amb la draga marina, com per exemple amb camions.