El sènior masculí del Bàsquet pratenc i el femení del CB Prat, competint per l’ascens fins al final

Aquest cap de setmana ambdós equips es juguen el seu futur: el CB Prat depen de si mateix per disputar la Final a 4, mentre que el Pratenc ha de guanyar i esperar una derrota del UB Llefià per assolir l'ascens a Primera Catalana
Diumenge, 22 maig 2022 · 17:45 hores BàsquetEsportsGeneral

Bàsquet
Esports
General

La darrera setmana de fases d’ascens al bàsquet territorial català comptarà amb 2 grans punts d’interès al Prat: al matí el masculí del Bàsquet Pratenc disputa la jornada final amb opcions d’ascens a Primera Catalana, però necessitarà obtenir la victòria a casa davant el Farners i que el Santpedor superi el Llefià. Al vespre serà el torn del sènior femení del CB Prat, que guanyant, s’asseguraria un bitllet per a la Final a 4, darrer obstacle en la lluita per l’ascens a Copa Catalunya.

El CB Prat depèn de si mateix

Els comptes són senzills per a les noies dirigides per Dani Colell: si guanyen el seu partit davant el Cassanenc, ja sense opcions, (diumenge, 19:00), seran campiones de grup i un dels 4 equips finalistes de la fase d’Ascens a Copa. En cas de perdre, necessitarà que el Petropinto ASFE perdi el seu partit.

Fins i tot en cas de derrota pratenca i victòria del Petropinto hi hauria opcions, tot i que més remotes, que passarien perquè fos el millor segon classificat: el Prat finalitzaria la lligueta amb un balanç de 4-2, el mateix que el perdedor del Vilanova-Osona del Grup 3. Caldria, però, que el bàsquet average del Prat (ara mateix, +25) fos millor que el de Vilanova (+38) o Osona (+44), i per tant, el resultat hauria de ser força voluminós.

El Pratenc, a guanyar i esperar

El Bàsquet Pratenc d’Albert Valldosera ja ha fet història en classificar-se per a les seves primeres fases d’ascens a Primera Catalana. En el seu cas, el campió de grup puja de manera directa, i aquest diumenge es va quedar ven a prop de celebrar l’ascens matemàtic en un duel directe davant el Llefià que es va escapar (66-71) als darrers minuts.

Precisament ara és el Llefià l’únic equip que depèn de si mateix en una lligueta on Llefià, Pratenc i Santpedor arriben empatats amb 3 victòries. El Pratenc jugarà a casa contra el Farners, mentre que Llefià i Santpedor s’enfronten entre ells. Com els vermells tenen l’average guanyat al Santpedor i perdut amb el Llefià, els comptes són senzills: el Pratenc ha de guanyar i esperar que el Llefià perdi. Qualsevol altra opció negaria l’ascens, i per tant, la cirereta a una temporada d’ensomni.