Nova passa endavant cap a la reindustrialització de Nissan

El HUB de descarbonització que opta a ocupar les plantes de Montcada i Zona Franca presenta el projecte al Gobierno
Divendres, 20 maig 2022 · 12:24 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

El HUB de descarbonització que opta a ocupar les antiques plantes de Nissan a Montcada i Zona Franca ha presentat formalment el projecte al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per optar als ajuts PERTE

Es tracta d’una subvenció per als Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica, centrats en el desenvolupament i fabricació del Vehicle Elèctric i Connectat. El HUB podria optar a 305 milions d’euros que es destinarien principalment a la reindustrialització de les dues plantes. Segons el projecte del HUB, els fons es repartiran entre 34 projectes.

Un HUB format per 18 companyies

El 93 % dels fons, a més, els executaran les PIMES que formen part del conglomerat. Recordem que el HUB està format per 18 companyies, la majoria catalanes, però també valencianes, basques i de Cantàbria, sota el lideratge de QEV Technologies i Btech, totes dues amb seu a Barcelona.

Entre els projectes que s’hauran de desenvolupar si el HUB aconsegueix aquest finançament públic està la fabricació d’inversors de tracció per a vehicles elèctrics, la millora i innovació dels elements de seguretat dels vehicles, la investigació i desenvolupament d’una nova generació de bateries elèctriques, la fabricació de carregadors ultraràpids o la creació d’un laboratori per fer assajos elèctrics i electrònics, entre altres.  

Recol·locació de la major part de la plantilla

La presentació del projecte del HUB a aquesta convocatòria d’ajuts consolida el compromís del conglomerat amb la reindustrialització de Nissan. Un procés que, en cas de culminar-se, podria ocupar la major part de la plantilla que s’hi va acollir, és a dir, unes 1.400 persones. Recordem que la setmana passada ja es va tancar la presència de Silence a la planta de la Zona Franca. La instal·lació de la companyia barcelonina dedicada a la fabricació de motos elèctriques en aquest espai comporta la contractació de 110 persones que també estaven acollides al pla de reindustrialització.

Els fons PERTE compten amb un pressupost de  2.975 milions d’euros per al període 2021-2023 i formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol, finançat íntegrament per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.