L’Estat inclourà el delta entre els punts d’acció prioritària front a la regressió del litoral

Resultat d'una reunió entre l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el secretari d’estat de Medi ambient, Hugo Morán
Divendres, 20 maig 2022 · 08:23 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit telemàticament amb el secretari d’estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per tal de demanar-li solucions estructurals i urgents per evitar la regressió del litoral deltaic i adequar les platges de cara a l’estiu. Morán ha expressat el compromís de l’Estat d’incloure el delta del Llobregat entre les zones considerades punts calents pel que fa a la regressió litoral i on es desenvoluparan mesures estructurals per fer-hi front.

El secretari d’estat també ha reiterat el compromís del Govern espanyol de licitar un estudi sobre les mesures a prendre per evitar que la platja segueixi retrocedint. En aquest estudi es valorarà la possibilitat de trobar fonts de sorra amb una granulometria major que l’actual, fet que evitaria que tornés a marxar ràpidament un cop aportada. Altres opcions que s’estudiaran són el desmuntatge parcial de l’espigó de la desembocadura, ampliacions dels sistemes dunars com s’ha fet a Holanda o solucions estructurals que impedeixin o pal·liïn l’actual erosió.

Davant el retard en l’aportació de sorra d’aquest estiu, l’alcalde ha demanat a Morán que l’Estat faci “una aportació de sorres d’emergència”.

La reunió d’avui amb Hugo Morán és la segona que Mijoler manté amb responsables de l’Estat per tal de buscar solucions per al litoral pratenc, després de la realitzada el 19 d’abril amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz.