Una segona vida per a lones publicitàries i moquetes de fira

El Centre de Promoció Social Francesc Palau, amb seu al Prat, impulsa un projecte de reciclatge de materials que dona feina a persones vulnerables
Dijous, 19 maig 2022 · 13:47 hores ActualitatArt i dissenyCultura

Actualitat
Art i disseny
Cultura

El Centre de Promoció Social Francesc Palau ha presentat avui el seu projecte D Fènix en el marc del Maig Cooperatiu. Es tracta d’una iniciativa que dóna una segona vida a elements considerats de rebuig com lones publicitàries o moquetes de fira, i que alhora serveix per crear oportunitats d’inserció laboral per a persones en situació de vulnerabilitat, fent-ne productes útils com bosses reutilitzables.

Economia social i circular

Sota el lema “Reneix, reactiva, redissenya”, aquest projecte d’economia social i circular treballa de forma personalitzada amb cadascuna de les persones que hi participen per tal de millorar-ne la inclusió social i laboral. A banda, també es reverteix la dinàmica de consum i rebuig de materials per consolidar un model de reutilització que ajudi a reduir la petjada ecològica de la fabricació de productes.

El projecte també es planteja com una oportunitat per fomentar la creativitat. Per això es treballa partint d’un producte de rebuig, al qual se li dona una segona vida pensant quina nova utilitat pot tenir. Els productes que s’elaboren es venen després al mercat social o a empreses i entitats que requereixin d’algun d’aquests productes, per exemple per fer merchandising.

21 persones participants

El projecte D Fènix ja fa tres anys que està en marxa i ha pogut transformar el 45 % dels residus que han rebut en productes útils. L’ajuntament del Prat també hi col·labora, cedint alguns dels materials que després es reciclen. A més, 8 de les 21 persones participants han pogut ser contractades o han rebut ajuts.

Dones migrades, perfil majoritari

El CPS Francesc Palau és una entitat pratenca amb més de 35 anys d’implantació al nostre municipi que treballa per la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat, especialment dones i persones migrades. Al centre s’hi imparteixen formacions i tallers, entre altres activitats.

50 persones voluntàries

A banda de la formació i els serveis i productes que ofereixen, aquesta entitat també ajuda les persones usuàries a millorar la seva capacitat emprenedora. Actualment hi ha al voltant de 50 persones voluntàries al centre, a banda de les usuàries.