L’Àrea Metropolitana impulsa la creació d’un servei de moto elèctrica compartida

Es constitueix un organisme integrat per gairebé 90 representants de l'àmbit de la mobilitat
Dimarts, 17 maig 2022 · 09:24 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha creat aquest dilluns, en el si del Consell de la Mobilitat, la Taula Metropolitana de la Moto Elèctrica Compartida, un organisme integrat per prop de 90 representants de l’àmbit de la mobilitat.

Aquesta Taula analitzarà la viabilitat d’un servei metropolità de moto elèctrica compartida, encaminat a reduir la contaminació i promoure les energies netes.

La gestió d’un servei de mobilitat compartit que funcioni en l’àmbit metropolità és un dels reptes fixats a l’acord de govern de l’AMB per al mandat actual, del 2019 al 2023, i al pla metropolità de mobilitat urbana, amb un període de vigència que va del 2019 al 2024.

A la Taula hi participen els ajuntaments metropolitans, la Generalitat, la Direcció General de Trànsit, la Fundació RACC, l’Autoritat del Transport Metopolità, Barcelona de Serveis Municipals, Barcelona Regional, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans, PIMEC, l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes (ANESDOR), l’Associació d’Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya (AUDICA), l’Associació General d’Autònoms- Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC), l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), el Col·legi d’Ambientòlegs (COAMB), la Universitat de Barcelona (UB), etc.

També hi participen les principals empreses que operen al món del motosharing: Acciona Mobility, Cityscoot, Cooltra, Yego, Movo (Cabify), Reby, Tucycle, Seat Mó, Helbiz i Ducky Logistics.

La Taula té previst celebrar diverses jornades. La primera, a finals de juny, analitzarà l’exemple d’altres experiències europees en mobilitat compartida (Lisboa, Madrid, Milà i la mateixa Barcelona, ​​entre d’altres). Altres jornaes analitzaran diferents aspectes:el funcionament d’un servei de moto elèctrica compartida; el sistema dús de dades i la plataforma de servei; la seguretat, el vandalisme, l’abandó de vehicles; l’aparcament; els models de regulació, i l’àmbit operacional.